Lid worden? Inloggen!

Forum - Computers & Internet - Electronische nostalgie

Geplaatst door opanerd woensdag 30 november -0001 om 13:18

0

In de vergetelheid is de verrukking nabij

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

opanerd - woensdag 7 november 2012 - 11:57 - Redactielid

redactielid in ruste
2

In 1987 mocht ik van mijn werkgever een portable computer kopen. Een Compaq. Met de nieuwste software: DOS 3.2 en Windows 1.3
Het ding weegt maar 15 kg, draait op een Intel 8088 van wel 4.77 MHz en heeft wel 128K RAM. Ook twee floppydrives. Geen harde schijf, dat vond mijn werkgever te duur. De portable kostte toch al bijna 8000 gulden.
Ik ging nogal eens op reis naar verre landen en kon dan al tijdens de reis mijn rapporten schrijven op de Windows tekstverwerker. In het vliegtuig dat er een beetje van ging overhellen. Bovendien werd je er supercool mee want wie had nou zo'n ding. Zelfs in de business class zag je ze zelden.

Jaren geleden heb ik het ding uitgeleend aan Storm Alliance, die zichzelf veroordeeld heeft tot de Apple familie. Dan kon ze toch ook eens aan Microsoft ruiken. Maar onlangs kreeg ik hem terug; zij heeft er geen plaats meer voor en toen ik het ding kocht moest ik een verklaring ondertekenen dat ik het niet naar een communistisch land zou exporteren. Dus mee naar China was uitgesloten.

Ik heb de Compaq hier afgebeeld, samen met mijn Galaxy Nexus. Er zit 25 jaar tussen en een gigantische ontwikkeling. Maar de Compaq doet het nog steeds en of dat zal gelden voor de Nexus betwijfel ik toch. 

Image : http://databram.com/zq/nostalgie.jpg

In de vergetelheid is de verrukking nabij

RobzQ - woensdag 7 november 2012 - 12:17 - Admin

zeeque
0

Gaaf. Dat doet me denken aan de eerste computer waar ik met m'n vingers aan zat. Dat was een Philips P2000c ( afbeelding ). Die stond bij een vriendje van de lagere school thuis omdat zijn vaders iets met computers deed bij Philips. Kan me nog herinneren dat er spelletje op stond. Maze ofzoiets. Een hele vroege voorloper van Doom. Wel grafisch. Nou ja. Er stonden lijnen op het scherm. Groen uiteraard.

Ruler of Rulers!

opanerd - woensdag 7 november 2012 - 12:26 - Redactielid

redactielid in ruste
0

Ja, die draaide nog op CP/M een veel mooier besturingssysteem dan DOS maar ja dat was niet van MS dus het verdween.
Ik vergat nog te vertellen dat ik er ook een modem bij had. Dat was een kastje met daaraan een soort oorwarmers die je over een gewone telefoonhoorn kon schuiven en dan gingen ze samen met de ontvangende telefoon piepen. Werkte prima en duurde lang. Dat modem heb ik helaas niet meer.

In de vergetelheid is de verrukking nabij

RobzQ - dinsdag 20 november 2012 - 13:18 - Admin

Ruler of Rulers!

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Pagina : [1]

Top

U bent niet ingelogd. U moet geregistreerd zijn om te kunnen reageren op deze site. Klik hier om te registreren