Lid worden? Inloggen!

Forum - Reizen - USA 2009

Geplaatst door Dj BaSe_ZuM woensdag 30 november -0001 om 10:17

0

Quote me as saying I was mis-quoted

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Dj BaSe_ZuM - woensdag 18 maart 2009 - 13:29 - VIP

blah blah
0

ik zit voor mn werk ik de usa.
Ik probeer elke dag nieuwe foto`s te posten op:
http://smg.photobucket.com/albums/v51/pixelterror/amreika%202009/


weer erg leuk hier!!

zal ook even een soort reisverslag maken, is nu 7:27 ff ontbijten en weer in de wagen.
Rit tot zover:
La
Phoenix
El Paso
Van Horn en alles daar tussen

Image : http://img.photobucket.com/albums/v51/pixelterror/amreika%202009/DSCN0746.jpg
Image : http://img.photobucket.com/albums/v51/pixelterror/amreika%202009/DSCN0771.jpg
Image : http://img.photobucket.com/albums/v51/pixelterror/amreika%202009/DSCN0696.jpg
Image : http://img.photobucket.com/albums/v51/pixelterror/amreika%202009/DSCN0720.jpg

Quote me as saying I was mis-quoted

RobzQ - woensdag 18 maart 2009 - 13:42 - Admin

zeeque
0

Wat is het doel van je reis?

Ruler of Rulers!

polaroid - woensdag 18 maart 2009 - 17:26 - Redactielid

Fluados
0

belastinggeld verspillen

leuker kunnen we het niet maken

Storm - woensdag 18 maart 2009 - 19:52 - VIP

whuh?
0

Foto`s maken?

Dj BaSe_ZuM - donderdag 19 maart 2009 - 00:45 - VIP

blah blah
0

SxSw music convention , kennis vergaren, drie dagen vrij gehad en wat gezien van de usa, ik ben nu aan het werk

Quote me as saying I was mis-quoted

Dj BaSe_ZuM - zaterdag 21 maart 2009 - 18:52 - VIP

blah blah
0

meer foto's online gezet

Quote me as saying I was mis-quoted

Dj BaSe_ZuM - maandag 23 maart 2009 - 16:15 - VIP

blah blah
0

SxSw en de reis er naar toe

We zijn vertrokken vanaf Amsterdam met als belangrijkste stuk bagage onze Nederlandse nuchterheid.
Deze blijken we onderweg vaak nodig om erg vreemde zaken te kunne relativeren. Verder bevindt zich in onze “rental car” en stevige dosis humor. De Humor die vaak handig van pas komt bij het kunnen relativeren van hetgeen we horen en zien tijdens onze aanwezigheid.
De radio heeft ontelbare radio stations die uiteenlopen van Mexicaanse amateur stations tot extreem rechtse, nationalistische “talk-radio”.
De mensen onder ons die GTA hebben gespeeld hebben vaak een glimlach niet kunnen onderdrukken bij het horen van de humoristische radiostations in dit spel. Vreemd genoeg is dit een goede afspiegeling van hetgeen wij onze oren binnenstroomt onderweg. Goed voorbeeld is de commercial van een verzekeringsmaatschappij die we vaak voorbij horen komen. Motto van deze maatschappij is “You have to got ensurance”, wat op zich een goede zaak is. Vervolgens gaan ze een hele som met“nuttige” redenen opnoemen. De meeste zijn per definitie al te dom voor woorden. Maar het hoogtepunt in deze lange reeks onzin is wel het feit dat ze je aanmoedigen om je zelfs te verzekeren als je geen rijbewijs hebt. Het is volgens deze maatschappij namelijk belangrijk dat als je zonder rijbewijs rijdt, jezelf wel te verzekeren, stel je eens voor dat er wat gebeurd? Merkwaardig en in Nederland zou zoiets natuurlijk nooit door de reclame code commissie komen.
Nuchterheid en humor kruisen elkaars paden weer, en dat levert toch weer een goede glimlach op. Verder “zappend” op de radio komen we op een van de vele Mexicaanse stations onze tuba spelende hombre`s tegen.
Alle muziek op deze stations klinkt hetzelfde, maar toch is dit nog altijd beter dan welke van de beste Amerikaanse stations dan ook. De presentator klinkt alsof hij de hele dag verbaasd is, opgewonden en enthousiast tegelijk. Het klinkt alsof hij een wasknijper op zijn neus heeft als hij praat.
Terwijl ik dit typ is het 12 uur, en wat verbaasd ons? Het volkslied schalt uit onze autoradio!! WTF? hoe ziekelijk chauvinistisch is dit land? Om het geheel te completeren krijst een kind de “pledge of aligience” er uit volle borst achter aan.
Dooie herten aan de kant van de weg zijn ook meer regel als uitzondering, roadkill is hip in Texas.
Wegen zijn hier op een of andere manier ook zwaar allergisch voor bochten, het Duitse “Immer gerade aus” zou hier best eens afgekeken kunnen zijn. Afslagen zijn of richting nowhere, of er is een opeenhoping van benzinestations en fastfood ketens. Ze lijken ook allemaal op elkaar en worden door ons met plezier bezocht. De benzine prijs is daar voor een groot deel debet aan.
De prijs van een gallon is ongeveer gelijk of vaak lager aan die van de liter prijs in ons kikkerlandje. 
De vraag of het goed met ons gaat komt je ook je neus uit, werkelijk iedereen vraagt het, en ze kijken je verbaasd aan als je vrolijk reageert.
Vreemde baantjes zijn ook in overvloed aanwezig, in de Wallmart staat een `Greeter`. Deze man heeft als taak iedereen te verwelkomen. Op zich al een vreemde baan zou je denken.
Dan kijkend naar het formaat van deze winkel kon deze man het wel eens erg druk hebben.
Vanmorgen was er een dame die ons verwelkom heette bij het ontbijt en zich zeer opdringerig naar voren worstelde om het gehele “zieke” ontbijt assortiment aan te prijzen. Als Hollander kan je hier niet zoveel mee, je word er bijna ongemakkelijk van. Roerei, serials, vieze koffie, muffins, sapjes, thee, bagels en natuurlijk een breedbeeld tv voor onder het eten.
Misschien handig te vermelden dat ik dit typ tijdens onze 1500 mijl rit. We passeren weer een grappig bord dat ons te kennen geeft dat we een “State Prisson “passeren, onderaan dit bord worden we er op geattendeerd dat het verstandig is om geen lifters mee te nemen. 
Ondertussen zijn we aangekomen in Austin Texas, “music capital of the world”. Een immense drukte in de “downtown area”, waar parkeren een hell is. Niet alleen in verband met de drukte, maar voor een groot deel in verband met de sterk verhoogde prijzen die bij het parkeren horen. Bij het inschrijven verbazen we ons over de grote hoeveelheid mensen die naar SxSw komen. Het is wel 4 keer zo druk als 4 jaar terug. Onwezenlijk zo veel mensen zich hier hebben verzameld in deze prachtige stad. Motto hier is “Keep Austin Weird” en daar wordt vol overgave aan gewerkt door de bezoekers. De snor is een van de meest hippe trends hier. Salvador Dali heeft hier een grote schare volgelingen. Bijpassend fashion item zijn de Duitse jagers hoedjes en geruite bloes. Laten we hopen dat deze trend in Austin blijft.”What grows in Austin, stays in Austin”. 6th Street is het kloppend hart van de gekte die SXSW heet. Geen pand is ongemoeid gelaten voor de gekte die hier heerst.
Ontelbaar aantal kroegen, Tattoo shops en andere winkels zijn allemaal op een of andere manier wel met muziek bezig. Een “Hoeks Death Metal Pizzaria” is een mooi voorbeeld van het vreemde dat Austin heet. Een slice pizza eten onder het genot van Entomed, hoe mooi kan het zijn. Ander feit is dat zo goed als iedereen hier boven gemiddeld vriendelijk is, en dat de “cabbies” over het algemeen Afrikaans zijn en slecht te verstaan. Maar geen één uitgezonderd is vriendelijk en zeer spraakzaam.
We staan op het punt te vertrekken, en kijken met veel plezier terug op deze ervaring. Voor iedereen een aanrader, en we gaan zeker nog eens terug.

Quote me as saying I was mis-quoted

Dj BaSe_ZuM - maandag 23 maart 2009 - 16:34 - VIP

blah blah
0

Image : http://img.photobucket.com/albums/v51/pixelterror/amreika%202009/DSCN0912.jpg
Image : http://img.photobucket.com/albums/v51/pixelterror/amreika%202009/DSCN0873.jpg
Image : http://img.photobucket.com/albums/v51/pixelterror/amreika%202009/PICT3319.jpg

Quote me as saying I was mis-quoted

RobzQ - maandag 23 maart 2009 - 22:21 - Admin

zeeque
0

Goed verhaal Base

Ruler of Rulers!

Dj BaSe_ZuM - dinsdag 24 maart 2009 - 10:17 - VIP

blah blah
0

dank je Rob.....was ook weer leuk om te schrijven

Quote me as saying I was mis-quoted

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Pagina : [1]

Top

U bent niet ingelogd. U moet geregistreerd zijn om te kunnen reageren op deze site. Klik hier om te registreren