Lid worden? Inloggen!

Forum - Muziek - Ik sta weer eens op 3voor12 :)

Geplaatst door Dj BaSe_ZuM woensdag 30 november -0001 om 18:30

0

Quote me as saying I was mis-quoted

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Dj BaSe_ZuM - vrijdag 21 maart 2008 - 17:08 - VIP

blah blah
0

http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/39394361

Een beetje photoshoppen, je drukt op de printknop en klaar. Dankzij de huidige techniek is het maken van concertposters tegenwoordig een stuk makkelijker. Alleen Vera houdt met de zeefdrukposter een oude traditie in stand. “Met de nieuwe techniek is niets mis”, zegt Iduna programmeur Teunis Spits. “Maar de zeefdruk is wel een kunstvorm om in ere te houden.” Daarom brengt zijn Drachtse poppodium samen met museum Smallingerland en het Fries Popnet een ode aan de gezeefdrukte concertposter.

Na een concert van Volbeat in het Groningse Vera zag Spits het weer gebeuren: bezoekers die de posters van de muur halen. “Dat is een typisch Vera ding. De posters zijn unieke kunstwerken, mensen willen ze graag hebben. De postercultuur leeft daar nog echt. Dat wilde ik ook in Iduna.” Dus is hij met de maker van de posters, Wytse Sterk, gaan praten. Het project Zeef & Sound was geboren: voor een reeks concertavonden in april heeft Sterk samen met drie andere kunstenaars vier speciale zeefdrukposters ontworpen in een oplage van zeventig. “Hiermee steek ik een dikke duim op naar Vera toe.” Tegelijkertijd is in museum Smallingerland een expositie van zeefdrukposters georganiseerd.

Het is dus juist de bedoeling dat bezoekers die maand de posters van de muur afpeuteren. “Ja, we zetten aan tot diefstal. Ik zie mensen nu soms al posters weghalen. Als ze die thuis ophangen, worden ze ook nog eens elke dag met Iduna geconfronteerd. Beter kan toch niet?”

Volgens Teunis is het niet mogelijk om in Iduna de juiste apparatuur te plaatsen om elke week zelf zeefdrukposters te fabriceren. “We hebben er niet de juiste apparatuur voor, niet het netwerk, de ruimte en ook simpelweg niet het geld.” De posters voor april zijn dan ook in Vera afgedrukt. “Vera heeft die cultuur altijd vastgehouden, zij hebben alles voorhande.”
Spits hoopt op een sneeuwbaleffect richting andere podia. “Ik hoop andere zalen te inspireren om een soortgelijk project te starten. Ik heb er subsidie voor gekregen, dus waarom zij niet? Voor Iduna hoop ik dat het een jaarlijks terugkerend evenement kan worden, met volgend jaar misschien wel vier nieuwe kunstenaars. Maar Wytse blijft, want met hem samen heb ik dit allemaal opgezet.”

Zeef & Sound is de gehele maand april met optredens van onder meer Suicidal Birds, Harry Merry, Marc Foggo en Venus Flytrap. De expositie is van 29 maart tot 4 mei. De openingstijden zijn speciaal aan Iduna aangepast: tot half tien ’s avonds. Met concertkaarten heb je gratis toegang.Best wel trots

Quote me as saying I was mis-quoted

Sarcastro - vrijdag 21 maart 2008 - 17:51 - Redactielid

0

Leuk!

Gaat het trouwens over deze plaatjes?

Dj BaSe_ZuM - vrijdag 21 maart 2008 - 19:01 - VIP

blah blah
0

Image : http://data.boomerang.nl/g/gosterk/image/balkan-beatz-ft-dj-tommi/large/iduna5april.jpg

die en deze

Image : http://data.boomerang.nl/g/gosterk/image/zeef-sound/large/zeefensoundexpositie.jpg

en nog een 3 tal

Quote me as saying I was mis-quoted

JoriZQ - zaterdag 22 maart 2008 - 18:11 - Redactielid

I love Luka
0

vet! zelf bedacht dat "burning heart" met die oren?

I love Luka

Dj BaSe_ZuM - zaterdag 22 maart 2008 - 18:30 - VIP

blah blah
0

nee Wyste Sterk gedaan

www.gosterk.nl

Quote me as saying I was mis-quoted

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Pagina : [1]

Top

U bent niet ingelogd. U moet geregistreerd zijn om te kunnen reageren op deze site. Klik hier om te registreren