Lid worden? Inloggen!

Forum - Computers & Internet - Hebben jullie nog laptoptips?

Geplaatst door Dreutel woensdag 30 november -0001 om 17:39

0

Je bent nooit te oud om belerend te worden toegesproken.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Dreutel - donderdag 27 december 2007 - 14:28 - VIP

0

Ik moet een laptop hebben, en vlug wat. Ik was vanochtend bij de aldi, en daar hadden ze het beoogde model teruggeroepen(waarschijnlijk om binnenkort af te prijzen) en alleen nog maar een kleintje met een 12 inch scherm. Nou doen mijn ogen het prima, maar ik wil niet heel veel dwars scrollen. Ook typ ik 10 vingers blind met 200 aanslagen per minuut, dus qua toetsenbord moet het ook goed zitten.

Het prettige van die Aldi-units is dat alles erop en eraan zit. Ik wil er namelijk niet eerst 2 dagen mee hobby-en, want het is mijn hobby niet meer. Ik heb gewoon een goede tekstverwerker en een goed databaseprogramma nodig, en een illegale office XP draaien onder Vista kan ongetwijfeld lastig worden.

Dus als iemand weet hoe dat werkt met zo'n klein schermpje (thuis plug ik toch een ander toetsenbord en muis in), dus wat dat betreft wil ik me wel een beetje aanpassen, dan hoor ik het graag.

Je bent nooit te oud om belerend te worden toegesproken.

Dj BaSe_ZuM - donderdag 27 december 2007 - 15:01 - VIP

blah blah
0

ik heb geen idee, maar het moet wel kunnen,...zou es ff in een pc shop gaan neuzen en kijken wat bevalt

Quote me as saying I was mis-quoted

Sarcastro - vrijdag 28 december 2007 - 17:34 - Redactielid

0

1. Hoeveel wil je hem gebruiken
2. Hoe draagbaar moet ie zijn? (12" heel - 17" niet zo)
3. Wat wil je dr aan uitgeven?

(En ik vind die aldi bakken itt tot hun desktops cheapy cheapy aanvoelen. )

Dreutel - zondag 30 december 2007 - 15:19 - VIP

0

Inmiddels ben ik alweer helemaal van het idee van 12 inch af. Ik dacht dat het heel duur was, maar 17 inch is maar een euro of 100 duurder dan 15 inch. Dus dan wordt de laptop mijn hoofdcomputer en de oude desktop voor erbij. Dus dan:
1. Dan wordt de vraag eerder wanneer ik hem niet gebruik of aan heb staan.
2. Tja, ik ben zelf ook niet van de kleinste en de lichtste en ik zal er voornamelijk kleine stukjes mee wandelen en fietsen en af en toe in de trein enzo. Dat komt meer op de tas aan dan op de laptop zelf.
3. Alles is relatief, komt tijd komt geld is een van mijn favoriete gezegden, ik heb geen kinderen die in een jutezak moeten lopen als ik er 1300 e aan uitgeef, maar ikzelf dan misschien wel, meer dan 900 e lijkt mij nergens goed voor. Maar 900 of 700 is wel iets waar echt wat tegenover moet staan, en het gaat wel ten koste van harde waren anders dan computers.

Als ik er dan toch in investeer, kan ik ook weer besparen op aanpassingen aan de desktop. En als ik hem zoveel gebruik, dan wordt bouwkwaliteit ineens wel weer meer dan alleen maar iets leuks. Ik zit nou vooral te denken aan een Dell Vostro, dat komt dan op 900 euro alles bij mekaar. Juist vanwege die bouwkwaliteit, ik heb leren typen op een Oost-Duitse mechanische koffertypemachine, dus dat ding krijgt wat te verduren, nog los van de koffie, as en tabak die over het toetsenbord gaat worden uitgestort. En dan heb ik 2,2 GB, 2 GB intern en 250 GB HD, een Nvidia GForce 128 plus nog wat kleine extraatjes.

En als ie toch even meemoet, kun je volgens mij beter een voor de wat zwaardere processor gaan. Bovendien werden die AMD's altijd veel warmer dan intels, ik weet niet of dat nog zo is, maar juist voor een laptop lijkt me dat geen goed idee. Ik heb mediamarktvrees, maar ik was er toch even heen gegaan, maar daar stond ook één amd laptop een partij warmte af te geven, dan kan gewoon niet optimaal zijn qua duurzaamheid. Bij een desktop kun je nog snel even met de stofzuiger bij de fan, maar bij een laptop moet je eerst een 3D-puzzel oplossen.

Maar ook deze aanbieding lijkt me ook wel de moeite waard. http://norrod.nl/ws_a_index.asp?A_id=20637
Norrod heeft dan weer als voordeel dat ze met hun technische dientst om de hoek zitten bij mij voor als er wat mee is. Maar dat zegt ook niet alles, en die week die je hem dan bij Dell kwijt bent is ook nog wel op te vangen. Dus ik denk dat ik daar maar voor ga. 


Je bent nooit te oud om belerend te worden toegesproken.

Sputnik - zondag 30 december 2007 - 22:37 - VIP

Blub!!
0

Ik heb zelf een HP dualcore-nogwattes. 17" breedbeeld.
Gebruik 'm naast m'n normale pc vrij veel.
Heb 'm vooral aangeschaft omdat het een normaal toetsenbord heeft met apart numlock deel etc (zoals een normaal toetsenbord dus), iets wat nogal makkelijk is als je steeds switched tussen pc's (hoef dan niet zo op te letten welke toets ik inram)

Dj BaSe_ZuM - maandag 31 december 2007 - 11:59 - VIP

blah blah
0

heb ook HP, bevalt best

Quote me as saying I was mis-quoted

Sarcastro - maandag 31 december 2007 - 12:28 - Redactielid

0

Dreutel schreef:
Dus dan wordt de laptop mijn hoofdcomputer en de oude desktop voor erbij.


17" is dan wel aan te raden.

Dreutel schreef:
Dat komt meer op de tas aan dan op de laptop zelf.


Heel verstandig.

Dreutel schreef:
meer dan 900 e lijkt mij nergens goed voor. Maar 900 of 700 is wel iets waar echt wat tegenover moet staan, en het gaat wel ten koste van harde waren anders dan computers.


Voor 900e kaal (geen toebehoren, garantie en andere accesoires) kun je een prima notebook kopen.

Dreutel schreef:
En als ie toch even meemoet, kun je volgens mij beter een voor de wat zwaardere processor gaan. Bovendien werden die AMD's altijd veel warmer dan intels, ik weet niet of dat nog zo is, maar juist voor een laptop lijkt me dat geen goed idee.


Haha. Dit verhaal was inderdaad waar op 3 februari 1986. Intussen is er al weer het een en ander veranderd. AMD heeft tegenwoordig processoren die kwa tdp (verbruik -> direct af te leiden hoeveel hitte er dan geprod. wordt) nauwelijks van Intel verschillen. Verder hebben beide processor fabrikanten prima mobiele oplossingen die niet warm worden. Dat er toevallig ergens een notebook met AMD proc op demo warm wordt zegt niet zo veel; het kan namelijk net zo goed aan de screensaver gelegen hebben dat 'ie begon te stoken. Het enige wat ik eigenlijk wil zeggen is als je een notebook tussen de 700 en 900 euro wil kopen je vooral AMD niet moet afserveren als optie want die gaan er nogal veel tussen zitten. Intel heeft ten alle tijden mijn voorkeur, maar je betaalt er ook gewoon voor.

Dreutel schreef:
Maar ook deze aanbieding lijkt me ook wel de moeite waard. http://norrod.nl/ws_a_index.asp?A_id=20637
Norrod heeft dan weer als voordeel dat ze met hun technische dientst om de hoek zitten bij mij voor als er wat mee is.


Prima aanbieding inderdaad. Ik heb laatst nagenoeg dezelfde aangeraden voor Jorizq. (die hij ook gekocht heeft overigens). Doe jezelf alleen wel een plezier en haal die 2x512mb eruit en plaats er 2x1024mb in. Kost tegenwoordig namelijk geen ene drol (iets van 50 euro voor die 2 gig) en je wil Vista eigenlijk niet draaien op 1024mb. (maar maar maar, nee dat wil je niet )


Als ik er 1 zou aan raden zou het deze zijn Toshiba Satellite P200-18Z. Zelf _vind_ ik die Toshiba's kwa scherm net iets beter dan die Acer notebooks, iets beter uitgerust en net iets steviger van behuizing. Verder zit er in dat notebook een Intel proc. Ook bij dit notebook is, zeker vanwege het gedeelde grafische geheugen een uitbreiding/vervanging van het geheugen met klem aan te raden. 1gb ddr2 667mhz kingston stikjes kosten bij die toko 23 pleuro dus daar moet je het echt niet voor laten. Ding is wel dat je met een goede tas en een muisje wel zo richting 1000 euro gaat.

Dreutel - maandag 31 december 2007 - 17:43 - VIP

0

Bedankt voor de tips, ze hebben me zeker geholpen bij het maken van mijn keuze. Die heb ik inmiddels gemaakt en al afgerekend op het postkantoor, vlak voor sluitingstijd.

Het is een Dell Vostro 17 inch geworden:


*Intel® Core™2 Duo Processor T7500 (2,20 GHz, 800 MHz FSB, 4 MB L2-cache)*
Geheugen
*2.048 MB 667 MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2 x 1.024]*
Toetsenbord
*Intern toetsenbord - VS Int. (QWERTY)*
Grafische kaart
*128 MB nVidia® GeForce® 8400M GS*
Harde schijf
*250 GB (5.400 rpm) SATA harde schijf*
Besturingssysteem
*Legitieme Windows Vista™ Business - Nederlands*
Modem
*Voor 56,6K/V92 geschikte interne modem & adapter - Nederland*
Optische stations
*Vast intern 8x DVD+/-RW-station met software*
Draadloze connectiviteit
*Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g Minikaart - Europa*
Verzendingsdocumenten
*Nederlandse documentatie met Europese stroomkabel en Engelse Adobe*
Gedis-pakketreferentie
*N1217006*
Microsoft-software
*Microsoft® Works 8.0 - Nederlands*
Standaardondersteuning
*Basisgarantie - 1 jaar hardwaresupport voor bedrijven*
Ondersteuningsdiensten
*Basisgarantie - 1 jaar hardwaresupport voor bedrijven*
Beveiligingssoftware
*Geen beveiliging/antivirusbeveiliging - Nederlands*
Voeding
*90 W wisselstroomadapter*
Bluetooth
ell™ Wireless 355 Bluetooth 2.0-module (tot 3 Mbps) met Enhanced Data Rate*
Bestelgegevens
*Vostro Notebook Order - Netherlands*
Primaire Batterij
*6-cel lithium-ion hoofdbatterij (56 W/h)*
Draagtassen
*Geen draagtas*
Systeemmedia
*CD met hulpbronnen - bevat diagnosemiddelen en drivers*
Keuze uit kleuren
*Matte Jet Black met camera met 2,0 megapixel*
Accidental Damage Support
*Geen Accidental Damage-support*
Bestelling via internet bij Dell
*Bestelling via internet bij Dell*
LCD-scherm
*17,0-inch WXGA+ (1.440 x 900) TFT-breedbeeldscherm*

En dan kreeg ik nog e 2,74 terug van die 18 gele briefjes. Uiteindelijk toch maar voor innerlijke kwaliteit gegaan, ruim voldoende rekenkracht en geheugenkracht, en stevige bouwkwaliteit. Met name dat laatste kan niet alleen heel belangrijk zijn, het is ook iets waar ik van geniet. En persoonlijk vind ik dat alles waar je meer dan 100 e aan uitgeeft, je ook een lekker gevoel moet geven. Flimsy plastic zal mij dat juist niet geven ook al blijft het heel, elke dag weer. Nep metaaltinten zijn ook niet mijn ding. Materialen moeten uit een gat in de grond komen, of in ieder geval zo aanvoelen. Gevoel is belangrijk, net als bijvoorbeeld de inputselector van mijn versterker, telkens als het massief aluminium de juiste tegendruk geeft om met een mooie klik van PC naar tuner te schakelen, voelt dat gewoon lekker.

Maar ja, dan moeten er nog wat dingetjes bij en dan zit je toch op 1000 e, en dan de tas nog. Ik weet nog niet waar ik hem allemaal mee naar toe ga nemen, maar ik kom wel eens op plekken waarvan ik denk, ik ga hier niet lopen showen dat ik een voorwerp van bijna 1000 euro bij me heb. Ik weet niet of een echte laptoptas wel zo'n goed plan is.

In ieder geval kan ik hem meteen in gebruik nemen om briefjes te schrijven dat ik de rekening van het een of ander in Februari pas ga betalen. 

Je bent nooit te oud om belerend te worden toegesproken.

RobzQ - maandag 31 december 2007 - 18:36 - Admin

zeeque
0

Hebben jullie nog laptoptips?Haal al je vingers van het toestenbord alvorens de laptop te sluiten!

Ruler of Rulers!

Dj BaSe_ZuM - dinsdag 1 januari 2008 - 17:39 - VIP

blah blah
0

RobzQ schreef:

Hebben jullie nog laptoptips?Haal al je vingers van het toestenbord alvorens de laptop te sluiten!


LOL

kom je nu pas mee aan

Quote me as saying I was mis-quoted

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Pagina : [1]

Top

U bent niet ingelogd. U moet geregistreerd zijn om te kunnen reageren op deze site. Klik hier om te registreren