Lid worden? Inloggen!

Forum - Eten en drinken - Kooktips en recepten

Geplaatst door JoriZQ woensdag 30 november -0001 om 16:13

0

I love Luka

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Storm Alliance - zaterdag 12 mei 2012 - 03:16 - VIP

1

JoriZQ schreef:

Binnenkort ga ik maken: Bitterballen met foie gras en truffel.


doe je hier verslag = recept? ben heel benieuwd!!!

JoriZQ - zondag 13 mei 2012 - 19:01 - Redactielid

I love Luka
1

Basically standaard salpicon (= kroket/bitterbal-mix), maar dan met imho de meest decadente vulling ever.

I love Luka

JoriZQ - woensdag 16 mei 2012 - 22:38 - Redactielid

I love Luka
2

Vandaag voorbereidingen getroffen voor limoncello: Italiaanse citroenlikeur.

* ongeveer een halve liter van ongeveer 80 % alcohol getoverd.
* schil van vijf biocitroenen (toevallig uit Italië) er in.
* regelmatig schudden.
* na ongeveer een week filtreren.
* ongeveer 400 gram suiker in ongeveer een halve liter water oplossen (verwarmen helpt).
* suikerwater = siroop aan citroenextract toevoegen.
* koelen.
* klaar.

Nu bij fase: regelmatig schudden.

I love Luka

Storm Alliance - donderdag 17 mei 2012 - 04:41 - VIP

1

JoriZQ schreef:
* ongeveer een halve liter van ongeveer 80 % alcohol getoverd.

A: hoe doe je dat Toveren?
B: zoooovééél alcohol, blijft dat zo hoog dat percentage of vertovert er nog iets weg?
JoriZQ schreef:
Nu bij fase: regelmatig schudden.

Hoe lang duurt die fase?

Ik vind het heel spannend

JoriZQ - donderdag 17 mei 2012 - 09:39 - Redactielid

I love Luka
1

A: Stel jezelf de vraag: hoe maak je van een fles van 40 % er één van 80 %?
B: Lees: "na ongeveer een week filtreren".

I love Luka

Storm Alliance - donderdag 17 mei 2012 - 10:37 - VIP

1

JoriZQ schreef:

A: Stel jezelf de vraag: hoe maak je van een fles van 40 % er één van 80 %?B: Lees: "na ongeveer een week filtreren".


A: Inkoken?

B: Aaaaahhhh, altijd mijn makke: eerst de opgave goed lezen :S

opanerd - donderdag 17 mei 2012 - 13:35 - Redactielid

redactielid in ruste
1

Storm Alliance schreef:

JoriZQ schreef:
A: Stel jezelf de vraag: hoe maak je van een fles van 40 % er één van 80 %


A: Inkoken?


Lijkt me inderdaad de beste manier om het alcoholpercentage te verlagen 

In de vergetelheid is de verrukking nabij

Storm - donderdag 17 mei 2012 - 13:58 - VIP

whuh?
1

Wiki:
Tijdens de gisting maakt gist uit suiker enerzijds alcohol, anderzijds koolstofdioxide, het gas dat voor de bellen in drankjes zorgt. De hoeveelheid alcohol in het eindproduct hangt af van hoeveel suiker er aanwezig was aan het begin van het proces, waarin het gist de suiker omzet in alcohol

JoriZQ schreef:

Lees: "na ongeveer een week filtreren".

Suiker erbij en afwachten dus?

opanerd - donderdag 17 mei 2012 - 14:21 - Redactielid

redactielid in ruste
1

Storm schreef:

Suiker erbij en afwachten dus?

Suiker wordt pas aan het eind toegevoegd. Dan wordt het lekker zoet. Het 'toveren' van JorizQ lijkt me een financiële handeling. Maar het kan natuurlijk ook dat hij aan het destilleren is geslagen; dan horen we wellicht binnenkort een krachtige ontploffing.

In de vergetelheid is de verrukking nabij

JoriZQ - donderdag 17 mei 2012 - 18:18 - Redactielid

I love Luka
1

Maar opanerd: destilleren MAG toch helemaal niet?

I love Luka

opanerd - zondag 20 mei 2012 - 10:08 - Redactielid

redactielid in ruste
1

JoriZQ schreef:

Maar opanerd: destilleren MAG toch helemaal niet?

Dat mag wel voor jouw doel:
Wikipedia schreef:
In Nederland is het in bezit hebben van een destilleerketel met een inhoud van meer dan 1 liter verboden. Wel is toegestaan om met een kleine destillatie-opstelling alcohol te scheiden van een gekochte fles sterkedrank. Hiermee kan dan b.v. likeur gemaakt worden.

In de vergetelheid is de verrukking nabij

JoriZQ - zondag 20 mei 2012 - 11:26 - Redactielid

I love Luka
1

Ok dan, ik heb 1 liter 40 % gedestilleerd tot 80 %. Hij wordt heel mooi geel nu van de citroenschil. Wel uit ongeduld alvast een flesje kant en klare limoncello gekocht.

I love Luka

Storm - zondag 20 mei 2012 - 11:34 - VIP

whuh?
1

JoriZQ schreef:

A: Stel jezelf de vraag: hoe maak je van een fles van 40 % er één van 80 %?


JoriZQ schreef:

Ok dan, ik heb 1 liter 80 % gedestilleerd tot 40 %.


Ja nou snap ik het niet meer, wat is nou de bedoeling?
Van 40% naar 80% of van 80% naar 40%

JoriZQ - zondag 20 mei 2012 - 12:54 - Redactielid

I love Luka
1

Aangepast.

I love Luka

opanerd - maandag 21 mei 2012 - 08:13 - Redactielid

redactielid in ruste
1

JoriZQ schreef:

Aangepast.

Nu wordt het écht toveren 

In de vergetelheid is de verrukking nabij

JoriZQ - woensdag 23 mei 2012 - 16:13 - Redactielid

I love Luka
1

350 gram suiker aan een halve liter residu (zit nog een beetje alcohol in!) en goed geschud. Lost helemaal op, verwarmen gelukkig niet nodig, want dant verdwijnt de alcohol ook. De extractie (= oplossen van de essentiële oliën van de citroenschil in de alcoholoplossing) moet na een week wel klaar zijn denk ik zo, maar ik wacht nog even voor de zekerheid, alhoewel...

Volgende stap is alcoholoplossing + citroenschil zeven en filtreren. Dan suikersiroop filtreren (voor de zekerheid) en dan siroop toevoegen aan alcohol. De oliën die goed oplossen bij een hoog alcoholpercentage lossen dan minder goed op (alcoholpercentage daalt) en het geheel hoort troebel te worden zonder uit te zakken (= vorming van prut op bodem). 

I love Luka

JoriZQ - donderdag 11 juli 2013 - 13:07 - Redactielid

I love Luka
2

Ter culinaire voorbereiding van onze trip naar de Filippijnen ga ik Beef Caldereta maken.

Net 1 kilo rib/runderlappen in blokjes gesneden en gemarineerd met 200 ml sojasaus, 200 ml witte wijnazijn, 100 ml vage caribische adobosaus (gekocht in Cuba, moet ook een keer op, niet in recept op internet te vinden maar onder het motto: Cuba verloren in 1898, dan de Filippijnen ook), versgemalen zwarte peper, gedroogde rode peper, 1 laurierblad en plusminus 6 tenen geperste knoflook.

Gemarineerd vlees op duchtig vuur verwarmd ter ere van de heer Maillard.
2 uien zachtjes gestoofd, daarna 1 winterpeen in hapklare brokjes, vervolgens aardappel geschild en die bij het stovende rundvlees gevoegd, alsmede de passata + runderfond. Nu lekker aan het doorstoven.

Daar gaat na enige stooftijd nog bijkomen: paprika en olijven.

Het schijnt dat je er gekookte rijst bij moet eten. Ik houd u op de hoogte en ben hopelijk net zo benieuwd als u.

I love Luka

RobzQ - zondag 14 juli 2013 - 21:20 - Admin

zeeque
1

Kabeljauwfilet op de BBQ


  • olijfolie
  • kabeljauwfilet
  • tomaten
  • zout
  • peper
  • rozemarijn
  • ui

Tomaten en de ui in plakken snijden. Leg de filet op een aluminiumfolie. Beetje olijfolie erover. Plakken ui en tomaten erop. Rozemarijn, peper en zout erbij. Beetje olijfolie erover. Aluminiumfolie dichtvouwen. En een minuutje of 20 op de BBQ laten garen.

Ruler of Rulers!

JoriZQ - dinsdag 10 september 2013 - 21:24 - Redactielid

I love Luka
2

Vandaag heb ik zout gerookt, oftewel een halve kilo grof zeezout in een schaal in mijn rookoven gezet met een mengsel van verschillende houtsoorten en ook verse en gedroogde kruiden. Volgens mij is de smaak zeer intens (nog niet geprobeerd). Interesse? Kom maar een keer een sample halen.

I love Luka

Storm - dinsdag 10 september 2013 - 22:52 - VIP

whuh?
1

Goed voor bij of op...?

JoriZQ - dinsdag 10 september 2013 - 23:05 - Redactielid

I love Luka
1

Ik heb het voor het eerst gehad met een gekookte krab in Canada, zeker niet jouw ding, maar op een lekkere biefstuk waarschijnlijk ook heel lekker. Voor het toevoegen van een BBQsmaak aan allerlei etenswaar.

I love Luka

JoriZQ - zaterdag 15 februari 2014 - 14:36 - Redactielid

I love Luka
2

Voor wie van plan is ooit een gekookt ei in te vriezen: niet doen, werkt niet.

I love Luka

Storm Alliance - zondag 16 februari 2014 - 14:16 - VIP

1

JoriZQ schreef:

Voor wie van plan is ooit een gekookt ei in te vriezen: niet doen, werkt niet.


Leg eens uit? en als dat ei als plakjes in een gerecht wordt ingevroren?

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Pagina : 1 2 3 4 5 [6]

Top

U bent niet ingelogd. U moet geregistreerd zijn om te kunnen reageren op deze site. Klik hier om te registreren