Lid worden? Inloggen!

Forum - Aankondigingen - Huisregels zqcentral.com

Geplaatst door RobzQ woensdag 30 november -0001 om 20:54

0

Ruler of Rulers!

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

RobzQ - vrijdag 4 november 2005 - 16:44 - Admin

zeeque
0

Zoals jullie wel gemerkt hebben er de laatste tijd een flink aantal nieuwe leden bij gekregen. Omdat niet iedereen even bekend is met de ongeschreven regels van het internet kan dit soms leiden tot irritaties / onduidelijkheden en dit willen we graag voorkomen. Daarom hebben we als ‘organisatie’ van de site besloten een aantal regels op te stellen voor het gebruik van het forum en de site. We zullen je niet meteen onthoofden als je je niet altijd aan de regels houdt maar verwacht wel dat we er vaker op gaan wijzen. Mensen die zich consequent niet aan de regel houden kunnen uiteindelijk een ban verwachten. Maar omdat we dit liever niet doen, hier zijn de nieuwe ‘huisregels’:

-----------------------------------------------------------

Introductie

Welkom op zqcentral.com. zqcentral.com is een online community met nieuws, links, evenementen, reviews, columns en een forum. Net als op vele andere sites gelden op deze site een aantal regels. Dit gaat niet alleen over wat nou wel en niet mag, maar ook over hoe je jezelf gedraagt; anders is het in no-time een zootje. En daar zit niemand op te wachten.

Misschien dat een aantal van de regels flauw lijken, maar in de praktijk blijkt deze regulering gewoon nodig te zijn om de site voor iedereen leuk te houden. zqcentral.com is een 'levende gemeenschap' waar je samen met anderen deel van uitmaakt. Net zoals in de echte wereld is het ook hier een kwestie van geven en nemen. Jij communiceert met anderen en anderen communiceren met jou, en daarbij behandel je elkaar zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden.

Algemene regels met betrekking tot het forum

Mocht je een topic openen, maak dan duidelijk waar het over gaat door een goede topictitel en openingsreactie. Als je reageert op een topic, doe dit dan constructief en duidelijk. Een grap op zijn tijd moet kunnen, maar moet niet een topic gaan beheersen!

Voordat je een topic opent:

* Probeer eerst eens te zoeken, mogelijk is er al over gepost.
* Open de topic het juiste sub-forum.
* SPAM wordt niet gewaardeerd. Topics die neigen naar SPAM worden direct gesloten.
* Als je iets wilt vragen, zoek dan eerst eens zelf op het internet. Vele vragen zijn al gesteld en beantwoord.
* Bedenk je ook even of je post wel op het forum thuis hoort. Nieuws, links, evenementen enz kunnen beter worden gepost in de daarvoor bestemde secties op de site, zie onderstaande links:

Nieuws toevoegen
Link suggestie
Evenement toevoegen
Review schrijven
Column toevoegen

De topictitel:

Stel je hebt een boeiend onderwerp of een interessante vraag en je wilt daar een topic voor openen. Neem dan even de tijd om een goede titel te bedenken. Zo kunnen andere mensen sneller zien of het onderwerp voor hen ook interessant is. Titel met allemaal hoofdletters zijn misschien wel lekker duidelijk maar het wordt niet gewaardeerd: "HELP [iets] IK BEN EEN PROBLEEM!!!" is dus niet de bedoeling. Een goede topictitel is het halve werk.

De openingspost:

Behalve een duidelijke topictitel is de openingspost ook erg belangrijk. Probeer in heldere bewoording aan te geven waar de topic over gaat. Probeer wat achtergrondinformatie mee geven voor mensen die mogelijk niet precies weten waar je topic over gaat. We hebben hier liever een discussie of een goed gesprek dan een verzameling. Anderen zullen eerder bereid zijn eerder te reageren als je een goede openingspost maakt.

Dingen waar je rekening mee dient te houden:

* Leg duidelijk uit waar je topic over gaat. Hoe meer (relevante) informatie je geeft, hoe groter de kans dat mensen een goede reactie geven.
* Noem eventueel ter zake doende omstandigheden en feiten.
* Geef eventueel linkjes naar websites die relevant zijn voor de discussie.
* Probeer er een duidelijk verhaal van te maken dat door andere mensen prettig te lezen en goed te begrijpen valt!

Reageren:

* Reageer on-topic !!!

* zqcentral is geen chatbox of MSN! Als je wilt chatten gebruik dan ICQ, MSN oid.
* Wij zq’ers doen elkaar permanent de groeten. Het is dus niet nodig om steeds ruimteverspillende “Gegroet Frits " of iets dergelijks onder je post te plakken. Als je persé zoiets wilt kun je daar je ondertitel voor gebruiken.
* Als je een vraag stelt verwacht dan niet dat mensen meteen reageren.
* Als mensen niet meteen reageren ga dan niet je eigen topic omhoog schoppen en om aandacht vragen.
* Reageer niet op jezelf. Ten eerste komt het vrij stom over en het is irritant voor andere gebruikers.
* Denk eerst even zelf na voordat je vragen begint te stellen. Google gebruiken doet soms wonderen.
* Reacties die niets bijdragen aan een onderwerp en/of die niet bijster constructief zijn worden niet op prijs gesteld. Een grapje tussendoor moet kunnen maar blijf on-topic!
* Gebruik afbeelding alleen als ze echt iets toevoegen. In iedere post een afbeelding zetten als het niet relevant is wordt dan ook niet gewaardeerd.

-----------------------------------------------------------

Reacties zijn welkom...

Ruler of Rulers!

mrtnzq - vrijdag 4 november 2005 - 20:54 - VIP

0

mooi(helder) en bedankt(duidelijk).
Voelt wel begrenzend (of de lol is er wel af op zq)Maar we kenne er wa mee

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Pagina : [1]

Top

U bent niet ingelogd. U moet geregistreerd zijn om te kunnen reageren op deze site. Klik hier om te registreren