Forum - Eten en drinken - Eend met whiskey voor 6 personen
Geplaatst door jolansky dinsdag 30 november -0001 om 19:31
jolansky - vrijdag 19 december 2003 - 17:32 - VIP
Tip vooraf: even hardop voorlezen.
Koop een eend van ongeveer 5 kg.
Twee grote flessen Schotse whiskey
Spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whiskey.
De whiskey opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey inschenken.
Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 galven vubben met whiskey.
De galven opdiinken en de scherven va et eeiste glav oplaapen.
Nog een naiff glav insjenke en opdlinke.
Na een naiff uui de hove opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezlf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerand toen. Denove nen sgop geve.
Twee glave wiskiinsjenke en tmiddelste glaf leegdwinke.
De nove opdoen naadattet eerste glaf leegis en de sjotel vastpakke. De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.
Deent nogis oprape enmet nen nantdoek de bwantwondeslaiv van deent vege. Ze hande onvette me viskey en de tupe ssalf veeroprae.
Tkapotte glazzopvege endeent terug in dehove doen.
Deheent oprape en dove eers opedoen.
De twwweide fle biski pedoen en overeindzetten.
Opstaan van de vjoer ent vettsspek ondrde kas vege.
Nogis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De bles op de grondzette. Uide bls drinke wande glave sijn opof kabot.
Den\'ove aftette, deooge sluite en omvalle.
De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele rest van de middag en vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en muren en plafond schoonmaken.
De glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de de terugweg Paracetamol kopen.
zerum - vrijdag 19 december 2003 - 17:47 - VIP
RobzQ - vrijdag 19 december 2003 - 18:55 - Admin
thesushicheff - zaterdag 24 januari 2004 - 12:26 - VIP
hahaha grappig.
maarre waar haal ik een eend van 5 kilo?
wat voor reuzen-eend is dat dan wel niet?
gezien de gemiddelde eend 700 tot 1200 gram weegt.
tja als sushiCheff moest ik ff inhaken hierop
polaroid - maandag 26 januari 2004 - 14:23 - Redactielid
thesushicheff - maandag 26 januari 2004 - 17:34 - VIP
zerum - dinsdag 27 januari 2004 - 08:02 - VIP
RobzQ - dinsdag 27 januari 2004 - 19:31 - Admin