Forum - Eten en drinken - Wat heb/ga je vanavond (geg)eten?
Geplaatst door JoriZQ dinsdag 30 november -0001 om 19:19
JoriZQ - dinsdag 9 juli 2013 - 10:17 - Redactielid
JoriZQ - donderdag 11 juli 2013 - 11:33 - Redactielid
JoriZQ - zaterdag 13 juli 2013 - 11:32 - Redactielid
Romige aspergesoep
Lamsbout
Aardappelgratin
Flageolets (Franse soort van lichtgroene kidneybonen)
Salade
Gegrilde ananas met hangop
RobzQ - zaterdag 13 juli 2013 - 13:38 - Admin
marnix999 - donderdag 18 juli 2013 - 22:21 - VIP
JoriZQ - dinsdag 20 augustus 2013 - 23:04 - Redactielid
JoriZQ - zondag 1 september 2013 - 18:18 - Redactielid
JoriZQ - zondag 1 september 2013 - 18:30 - Redactielid
RobzQ - zondag 1 september 2013 - 21:12 - Admin
JoriZQ - woensdag 18 september 2013 - 22:55 - Redactielid
Hamburger met gekarameliseerde ui, roquefort, vijgensiroop en witlof. Kom ik er net achter dat ik het gerookte spek nog vergeten ben, maar was evengoed een fancy burgertje.
Recept: "Le Camion qui Fume"
Storm - donderdag 19 september 2013 - 07:49 - VIP
JoriZQ schreef:
Hamburger met gekarameliseerde ui, roquefort, vijgensiroop en witlof. Kom ik er net achter dat ik het gerookte spek nog vergeten ben, maar was evengoed een fancy burgertje.
Recept: "Le Camion qui Fume"
En vanavond word het zeker iets met kroketten?
klik
JoriZQ - donderdag 19 september 2013 - 18:08 - Redactielid
Ach ja, ik had er al over gelezen. Niet in mijn collectie overigens: "De Dikke Van Dam". Jammer dat hij mijn bitterballen met foie gras en truffel of die met bokkenvlees nooit heeft mogen recenseren (ik bedoel: jammer voor hem).
Nee vanavond kaasfondue met krieltjes en biefstuk en salade.
En ik ben nu bezig een bad ass chili te maken. Voor in de vriezer.
JoriZQ - zaterdag 21 september 2013 - 13:03 - Redactielid
Net bij de keurslager geweest voor 2 kilo kalfsbotten en 1 kilo runderschenkel: dat wordt een mooie basis voor rodewijnsaus!
marnix999 - dinsdag 24 september 2013 - 18:43 - VIP
JoriZQ - donderdag 26 september 2013 - 10:05 - Redactielid
RobzQ - donderdag 26 september 2013 - 12:41 - Admin
Gisteren een pizza in de oven gegooid van Casa di Mamma.. de salami variant. En die was mwa.. beetje saai.
Storm - donderdag 26 september 2013 - 14:31 - VIP
RobzQ schreef:
Gisteren een pizza in de oven gegooid van Casa di Mamma.. de salami variant. En die was mwa.. beetje saai.
Die (of dat soort pizza`s) koop ik ook regelmatig en die saaiheid is gemakkelijk op te lossen.
Ga eens bij oil & vinegar kijken.
Daar hebben ze heerlijke kruiden voor o.a. op de pizza.
Ik zelf vind Miscuglio erg lekker op een pizza.
Snij zelf nog 1 tomaatje in dunne plakken, doe de plakken tomaat op de pizza, strooi daar die kruiden over heen en bedek alles met geraspte (jonge) kaas.
Eventueel kun je er zelf nog wat extra plakken salami op doen (goedkoopste van de A.H. of de Jumbo voldoen al), leg die wel als eerste op je pizza en dan pas de tomaat enz.
Pizza 10 min. in de (voorverwarmde) oven op 220 graden en de laatste 2 a 4 minuten de oven op grill stand zetten.
Wel er bij blijven staan die laatste 2 a 4 min. want ik weet natuurlijk niet hoe rap jou grill stand is van de oven.
Probeer het nog een keer en smakelijk eten.
Ohw, en dat potje met kruiden is uiteraard ook voor meerdere gerechten te gebruiken.
1x aanschaffen en je hebt voorlopig geen saaie maaltijden meer.
JoriZQ - zondag 29 september 2013 - 11:29 - Redactielid
marnix999 - zondag 29 september 2013 - 20:16 - VIP
RobzQ - maandag 30 september 2013 - 12:57 - Admin
Net (tijdens de lunch) Mexicaans Chili con carne met kip en tortilla's gehad. Was erg lekker. Ik vrees alleen dat ze kok zich vergiste heeft in de gemiddelde smaak van zijn publiek want volgens mij was ik een van de weinigen die zich er aan heeft gewaagd.
Zonde want ze hadden genoeg en dat gaat nu (vrees ik) allemaal de vuilnisbak in.
JoriZQ - dinsdag 1 oktober 2013 - 18:45 - Redactielid
Jammer hoor, vind ik altijd erg zonde. Ik moet er volgende keer dat we met het werk catering inhuren ook maar eens aan denken een doggybakje (of meerdere) mee te nemen.
Vanavond gegrilde scampi's met veel knoflook, rode peper, citroen en peterselie, gestoofde paprika en ui, griekse salade met feta en olijven en turks brood met tzaziki.
Doen we gewoon net of het nog zomer is
RobzQ - dinsdag 1 oktober 2013 - 20:38 - Admin
JoriZQ schreef:
Dat klinkt lekker!
gegrilde scampi's met veel knoflook, rode peper, citroen en peterselie, gestoofde paprika en ui, griekse salade met feta en olijven en turks brood met tzaziki.
JoriZQ - dinsdag 1 oktober 2013 - 20:52 - Redactielid
JoriZQ - zaterdag 5 oktober 2013 - 22:09 - Redactielid
Zalmforel en papillotte met verse tuinkruiden, gekarameliseerde citroen, citroengras en steranijs
Pilafrijst bereid met verse visbouillon
Wortelsalade
RobzQ - maandag 14 oktober 2013 - 22:23 - Admin