Forum - Eten en drinken - Wat heb/ga je vanavond (geg)eten?
Geplaatst door JoriZQ dinsdag 30 november -0001 om 19:19
JoriZQ - zaterdag 2 juni 2012 - 23:56 - Redactielid
JoriZQ - zaterdag 2 juni 2012 - 23:57 - Redactielid
polaroid schreef:
Laatste tijd al wat vaker zelf seitan gemaakt, maar van de week een experiment gedaan met soja-gruis en gluten met kruiden en specerijen om zelf veganistische balletjes te maken (die kant en klare vega ballen zijn vaak droog en met kippeneiwit). Het experiment kan als geslaagd beschouwd worden. Nog een beetje tweaken en dan moeten ze super zijn.
Storm Alliance - zondag 3 juni 2012 - 13:36 - VIP
nou klinkt het misschien een beetje raar, maar ik heb dus zojuist voor het eerst rijst in een rijstkoker gemaakt! ben nou echt chinees... ik heb hem te leen, maar ik ben verkocht!
perfecte rijst, was alleen vergeten zout toe te voegen... maar dat ligt niet aan de koker natuurlijk...
Storm - zondag 3 juni 2012 - 14:19 - VIP
Storm Alliance schreef:
nou klinkt het misschien een beetje raar, maar ik heb dus zojuist voor het eerst rijst in een rijstkoker gemaakt! ben nou echt chinees...
Is die rijstkoker ook een Chinees merk?
Storm Alliance - zondag 3 juni 2012 - 14:49 - VIP
"super electrical, something blossoming"
dus... Ja
want in de rest van de wereld verzinnen ze zulke merknamen niet
Storm Alliance - donderdag 7 juni 2012 - 15:39 - VIP
Misschien wel de meest vreemde maaltijd ooit.. ihkv... ik ben niet zo lekker, het is veels te warm en wat heb ik nog in huis:
2 repen bacon in stukjes gebakken met gemalen komijn
dan een beetje ui en knoflook erbij fruiten
dan wat mini roma tomaatjes in vieren erbij...
een restje gestoomde rijst erbij
wat [nep] slagroom met water aangelengd erdoorheen roeren
én ratata ratataaaaa: thaise basilicum van eigen balkon!
en was dat vreemd?
ja heel erg, maar ook waanzinnig lekker
Storm - vrijdag 24 augustus 2012 - 20:34 - VIP
Amerikaanse beenham van de Jumbo (nu in de aanbieding, 500 gram voor € 3.95 zie link),met een peper korst erop.
Héééérlijk pittig/heet en héééérlijk mals.
En poeh wat véél
JoriZQ - zondag 26 augustus 2012 - 01:45 - Redactielid
Vandaag naar de nieuwe Jumbo gegaan, hoek Hoogstraat en rondweg. Beenham gekocht, van de week lekker opeten. Dat ik jou (Storm) nog eens mocht bedanken voor culinaire inspiratie!
Ik denk met meeergranenrijst met paprika en evt. een salade.
JoriZQ - zaterdag 15 september 2012 - 17:47 - Redactielid
RobzQ - dinsdag 18 september 2012 - 16:16 - Admin
JoriZQ - woensdag 3 oktober 2012 - 07:20 - Redactielid
Een op whisky huisgerookte zalmfilet met Canadese kruiden en ahornsiroop + groenten + wilde/meergranen rijst + kaasplankje.
marnix999 - donderdag 4 oktober 2012 - 11:34 - VIP
JoriZQ schreef:
Een op whisky huisgerookte zalmfilet met Canadese kruiden en ahornsiroop + groenten + wilde/meergranen rijst + kaasplankje.
Met Salmonella ?
JoriZQ - donderdag 4 oktober 2012 - 17:51 - Redactielid
Acid - dinsdag 9 oktober 2012 - 16:05 - Ultra Mod
JoriZQ - dinsdag 23 oktober 2012 - 08:34 - Redactielid
marnix999 - dinsdag 23 oktober 2012 - 08:53 - VIP
JoriZQ - woensdag 24 oktober 2012 - 19:03 - Redactielid
JoriZQ - donderdag 25 oktober 2012 - 21:21 - Redactielid
Vandaag Chinees getinte mosselen met rijst.
Mosselen gekookt in een mengeling van:
Knoflook
Gember
Chilisaus
Zout
Witte peper
Shaohsing rijstwijn
Rijstazijn
Limoensap
Zwarte bonensaus
Oestersaus
Sojasaus
Sesamolie
Daarna fijne ringetjes lente-ui eroverheen en serveren met kleefrijst uit de rijstkoker.
Storm - donderdag 25 oktober 2012 - 22:02 - VIP
marnix999 - vrijdag 26 oktober 2012 - 11:37 - VIP
JoriZQ schreef:
Volgens mij is iemand zijn ganzenvet vergeten mee te nemen...
Oja, om aardappelen in te bakken.. kom ik nog halen
JoriZQ - zaterdag 27 oktober 2012 - 17:36 - Redactielid
Vanavond everzwijnragout (net als in Asterix: "De lauwerkrans van Caesar").
Met tagliatelle en salade.
JoriZQ - maandag 29 oktober 2012 - 20:43 - Redactielid
Om in de wildsfeer te blijven:
Hertenbiefstuk met saus van onder andere zelfgemaakte kalfsfond, confiture van cranberry en zwarte bes, wildfond (van Sligro) en port.
Lasagne met roomsaus met daarin foie gras en paddestoelenmix.
Boontjes.
Storm - maandag 29 oktober 2012 - 21:26 - VIP
Ovenschotel met groente,gehakt, aardappelschijfjes en een tuinkruiden/knoflook saus erover/erdoor en geraspte kaas erop.
JoriZQ - dinsdag 30 oktober 2012 - 16:48 - Redactielid
Diepvriespizza "prosciutto funghi" van dr. Oetlul met extra parmezaanse kaas, met voor V. een ei erop (yuk!), en rucola (na bakken te deponeren op pizza).
"Iedere echte kok die zegt dat hij nooit fastfood/prefab eet, liegt".
JoriZQ - dinsdag 13 november 2012 - 18:49 - Redactielid