Forum - Eten en drinken - Wat heb/ga je vanavond (geg)eten?
Geplaatst door JoriZQ dinsdag 30 november -0001 om 19:19
Storm Alliance - maandag 16 april 2012 - 05:45 - VIP
Ze hadden verse kruiden bij de Metro [yay!] dus gisteravond heb ik gegeten
Pasta met Aubergines in tomatensaus... met een bakje tonijn geweekt in citroensap met kappertjes en venkelbloemetjes.... en peterselie en rozemarijn....
Zooooo en dat was LEKKERRRRR!!!
JoriZQ - dinsdag 17 april 2012 - 18:07 - Redactielid
Turkse wraps met gehaktballetjes gekruid met o.a. sumak en pistache op een bedje van gemengde sla, gelardeerd met tzaziki.
Edit: lekker.
Acid - dinsdag 17 april 2012 - 19:47 - Ultra Mod
Storm - dinsdag 17 april 2012 - 23:22 - VIP
Gister:
Kip uit de oven.
Aardappel ovenkroketten en sju.
Rucola salade met pijnboompitten,uitgebakken spekjes,gekookt ei,balsamico azijn,geraspte oude kaas erover.
Vandaag:
Fusilli pasta met pesto saus.
Rundergehakt met wokgroenten en extra paprika plus geperste knoflook,bovenop oude geraspte kaas.
RobzQ - dinsdag 17 april 2012 - 23:43 - Admin
Acid schreef:
En ik viel op het juiste moment binnen en kon nog een hapje van de kip proeven. Die was lekker.
Citroen(honing/knoflook)kip uit de oven met groene asperges en krieltjes.
Wat is het recept (ongeveer)?
Acid - woensdag 18 april 2012 - 14:42 - Ultra Mod
RobzQ schreef:Die was lekker.Wat is het recept (ongeveer)?
Marinade maken van flink wat citroensap, olijfolie, honing, knoflook en kruiden naar smaak (zout/chilipoeder/komijn/tijm). Kipfilet(s) in de marinade, paar stukjes citroen erom heen. 25 minuten in de oven: klaar!
Storm Alliance - woensdag 18 april 2012 - 15:43 - VIP
Risotto [arborio meegenomen uit Hong Kong = slim!] met chinese paddestoelen en nog kaasrestje parmesan uit Holland...
ons ben zuunig niet, nog steeds kaas over, na een heel half jaar
JoriZQ - zondag 22 april 2012 - 18:41 - Redactielid
Zondagse lunch:
Garnalen met avocado en cocktailsaus
Konijnragout met tagliatelle en salade
Appeltaart
marnix999 - maandag 23 april 2012 - 20:40 - VIP
Ik Surinaamse Kip Masala waarvan de saus uit een potje (Faja Lobi), een keer bij Joris gehad en was errug lekker.
Ik heb het zelf ook wel eens gemaakt met knoflook, peper en kerrie, maar die was toch niet zo lekker als deze.
Eet me klem eraan.
Bij mijn zoektocht naar de Roti saus kwam ik bij een ik denk Marrokaanse toko op de Woenselse markt iets grappigs tegen:
citroenzuur in vorm van kristallen, wist ik niet dat dat ook bestaat.
opanerd - woensdag 25 april 2012 - 20:47 - Redactielid
Vorige week at ik in Frankrijk visstamppot. Dat was lekker maar uiteraard een geheim recept. Vanavond nagemaakt:
aardappelen
kabeljauw (bakken)
zeekraal, 4 minuten gekookt
crème fraiche
dille
peper/zout
(stampen)
salade erbij
Is lekker!
Ga het ook nog eens maken met stokvis (baccelau)
JoriZQ - woensdag 25 april 2012 - 21:23 - Redactielid
opanerd - vrijdag 27 april 2012 - 18:29 - Redactielid
JoriZQ schreef:
Het doet mij denken aan "brandade de morue". Kan dat kloppen?
Ja, met stokvis lijkt het er wel op
Storm - zondag 6 mei 2012 - 11:18 - VIP
Gister: 2 kogelbiefstukken,oven aardappel kroketten, met veel pepersaus en veel sju erbij.
Vanavond: 2 kogelbiefstukken,oven aardappel kroketten, met veel pepersaus en veel sju erbij.
Ik hoor U nu denken: Is dat niet dubbelop en saai?
Nee want het zijn: 2 kogelbiefstukken,oven aardappel kroketten, met veel pepersaus en veel sju erbij.
Dat verveelt nooit.
JoriZQ - maandag 7 mei 2012 - 17:38 - Redactielid
Pizza prosciutto funghi van dr. Oetlul, eventueel opgeleukt met extra parmezaanse kaas en/of mozzarella, wat kruiden, olijven en rucola.
Acid - donderdag 10 mei 2012 - 18:48 - Ultra Mod
JoriZQ - zondag 13 mei 2012 - 18:33 - Redactielid
Storm - zondag 13 mei 2012 - 21:59 - VIP
Javaans eten en het was enorm lekker maar wat het nou allemaal eigenlijk was ben ik vergeten te vragen maar daar kom ik nog wel achter.
Veel gele en witte rijst en pittige (snij?)bonen en kip zat er iig bij.
Ohw ja, en kroepoek.
RobzQ - zondag 13 mei 2012 - 23:03 - Admin
BBQ bij moeders thuis, het was immers Moederdag. Opa en oma waren en ook bij, pa en ma, wij en onze kinderen. Vier generaties samen. Dat gebeurd ook niet iedere dag meer.
opanerd - maandag 14 mei 2012 - 10:09 - Redactielid
Gisteren een feestje gehouden in de Gouden Bal ter gelegenheid van het feit dat ik 71 jaar geleden verwekt ben (=het begin van mijn leven). Catering verzorgd door het Javaans Eetcafé (waar Elvis ook altijd eet). Is een absolute aanrader. Lekker, goed verzorgd en de afwas wordt meegenomen.
RobzQ - maandag 14 mei 2012 - 10:36 - Admin
opanerd schreef:
LOL
waar Elvis ook altijd eet
En iedereen die ooit in het Javaans Eetcafé heeft gegeten weet waar je het over hebt
En nog gefeliciteerd
JoriZQ - woensdag 23 mei 2012 - 07:21 - Redactielid
Acid - vrijdag 25 mei 2012 - 13:13 - Ultra Mod
JoriZQ - maandag 28 mei 2012 - 17:54 - Redactielid
Anna - maandag 28 mei 2012 - 21:39 - VIP
polaroid - zaterdag 2 juni 2012 - 20:35 - Redactielid
Laatste tijd al wat vaker zelf seitan gemaakt, maar van de week een experiment gedaan met soja-gruis en gluten met kruiden en specerijen om zelf veganistische balletjes te maken (die kant en klare vega ballen zijn vaak droog en met kippeneiwit). Het experiment kan als geslaagd beschouwd worden. Nog een beetje tweaken en dan moeten ze super zijn.