Forum - Eten en drinken - Wat heb/ga je vanavond (geg)eten?
Geplaatst door JoriZQ dinsdag 30 november -0001 om 19:19
Dewi - woensdag 21 mei 2008 - 12:23
Beste leden,
Ik ben op het moment bezig met een afstudeeropdracht. Hiervoor hou ik een onderzoek naar de haalbaarheid voor het opzetten van een hapjesbar.
Graag wil ik u vragen of even de tijd wilt nemen om een enquête voor mij in te vullen. Het neemt ongeveer 5 min. van uw tijd in beslag.
Door op onderstaande link te klikken komt u bij de enquête.
http://www.thesistools.com/?qid=53644&ln=ned
Bij voorbaat dank,
Dewi
JoriZQ - zondag 25 mei 2008 - 16:33 - Redactielid
JoriZQ - maandag 9 juni 2008 - 19:21 - Redactielid
JoriZQ - vrijdag 13 juni 2008 - 18:03 - Redactielid
Surinaams: roti met geitenvlees, aardappel en groente
Eethuis/Afhaal "Paramaribo" 040-2125648
Voor de zwarte kabel
JoriZQ - zondag 15 juni 2008 - 19:11 - Redactielid
Vandaag: risotto met gamba's, erwtjes en basilicum.
Morgen: zelfgemaakte tagliatelle met St. Jacobsschelpen.
Ach ja, Italianen: kunnen niet voetballen, maar wel lekker koken.
DEALERIX - woensdag 18 juni 2008 - 01:50 - VIP
JoriZQ - woensdag 18 juni 2008 - 08:32 - Redactielid
DEALERIX - woensdag 18 juni 2008 - 12:56 - VIP
JoriZQ - maandag 23 juni 2008 - 20:48 - Redactielid
Koreaanse spareribs (1,6 kilo/2 pers.), kim chi (google/wikipedia) en witte rijst. Respect voor Guus.
JoriZQ - maandag 7 juli 2008 - 22:52 - Redactielid
tagliatelle met een roomsaus waarin spek, blauwaderkaas en kastanjechampignons.
Quasi-kooktip: champignons kun je ook verwerken tot plakjes mbv een eiersnijder.
Storm - maandag 7 juli 2008 - 23:40 - VIP
Vanmorgen 2 bammetjes met tomaat en een tomatensoepje, vanmiddag een bak yogurt en vanavond een pot appelmoes en een kom yogurt met geprakte aardbei. Tis wel een keertje gezond voor de verandering ipv pizza enz.
JoriZQ - dinsdag 8 juli 2008 - 00:38 - Redactielid
Dj BaSe_ZuM - dinsdag 8 juli 2008 - 16:57 - VIP
Dj BaSe_ZuM - dinsdag 8 juli 2008 - 17:12 - VIP
Sarcastro - dinsdag 8 juli 2008 - 19:37 - Redactielid
JoriZQ - maandag 11 augustus 2008 - 22:50 - Redactielid
JoriZQ - vrijdag 29 augustus 2008 - 19:02 - Redactielid
JoriZQ - dinsdag 21 oktober 2008 - 23:21 - Redactielid
RobzQ - dinsdag 28 oktober 2008 - 18:41 - Admin
Vandaag een erg lekker en pittige stoofschotel gemaakt:
Rundvlees stoofpot uit Vietnam
Aantal personen 6
Bereidingstijd 01:50:00
- 1000 gram sucadelappen
- 1 stuks grofgesneden ui
- 6 teentjes geplette knoflook
- 3 theelepels djahe
- 2 theelepels sereh
- 3 stuks spaanse peper, in ringetjes
- 1 kopje grofgesneden bieslook
- 500 gram winterwortel, in plakken
- 1 liter bouillon
- 50 gram suiker
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels droge sherry
- 4 stuks steranijs
- 3 theelepels vijfkruidenpoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel versgemalen peper
- 1 kopje korianderblad
- zout naar behoefte
Bereidingswijze van Rundvlees stoofpot
Snijd het vlees in blokjes van 4 cm en roerbak het 10 minuten in hete olie. Laat 1 eetlepel braadvocht in de pan en voeg djahe, knoflook, ui en pepers toe.
Roerbak nog 5 minuten.
Doe nu de bouillon, suiker, sojasausen, sherry, anijs, vijfkruidenpoeder, tomatenpuree en de gemalen peper erbij, doe de deksel op de pan en stoof gedurende 1,5 uur.
Laat de laatste 30 minuten de gesneden winterwortel en de bieslook meestoven.
Schep het vlees/groentenmengsel uit de pan en laat de saus inkoken.
Doe het mengsel er weer bij, laat het even doorwarmen en serveer.
Gevonden op mijnreceptenboek.nl
RobzQ - zaterdag 8 november 2008 - 18:43 - Admin
Kaeng neua penang curry met rundvlees (Thais)
Ingrediënten:
- 500 gr biefstuk
- 7 citroenblaadjes
- 200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
- 3 eetlepels currypasta (zie recept)
- 100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
- 1 eetl palmsuiker (gula jawa)
- 3 eetl vissaus (nam pla)
Garnering:
6 rode rawits
Currypasta Penang:
- 125 gr gedroogde chilipepers
- 3 sjalotten
- 7 teentjes knoflook
- 5 cm laos
- 2 serehstengels
- 3 korianderwortels
- 1 schil van de kaffir limoen
- 1 volle theel peperkorrels
- 2 volle eetl pinda's
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Rooster eerst de sjalotten en de knoflook boven een houtskoolvuurtje. Het makkelijkste is om deze aan pennen te rijgen en dan te roosteren. Pel daarna pas de knoflook en de sjalotten. Week de chilipepers eerst voor 15-20 minuten in water en daarna goed laten uitlekken en zonodig droog deppen. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de currypasta fijn tot een pasta
Snijd de rawits in dunne reepjes, de citroenblaadjes zeer fijn en het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de currypasta en meng dit met de dikke kokosmelk en kook dit totdat de saus is ingedikt. Voeg dan het vlees, de nam pla, de suiker, de citroenblaadjes en het vlees toe en laat dit 15 minuten sudderen totdat het vlees gaar is. Garneer het met de reepjes rawits
marnix999 - zaterdag 8 november 2008 - 19:03 - VIP
JAAAA!!!! Ze zijn er weer; 1 Kg Konijndelen bij de Aldi Supermarkt voor 6,49 Eurootjes !!
Ben net wezen fietsen, heb nu al honger dus geduld heb ik niet:
De nauwlijks ontdooide stukken konijn van elkaar gescheiden, met zwarte peper en zout ingesmeerd.
In een ovenschotel olijfolie gegooid, rozemarijn erbij, flink wat Zaanse grove mosterd, roeren.
De konijndelen erin, weer helemaal insmeren met mosterdmarinade, paar blaadjes laurier erbij, delen verspreiden in de schaal, ui-ringen + paar handjes krielaardappelen ertussendoor en hoppakee in de oven op 200 graden Celsius, normaal 1 uur, nu wat langer omdat de konijn nog niet geheel ontdooit is..
JoriZQ - zondag 9 november 2008 - 15:05 - Redactielid
Curryfest in Huize JoriZQ:
Lamsvlees Roganjosh
Groenten Jhalfrezi
Rijst met milde curry
Komkommerraita
JoriZQ - vrijdag 14 november 2008 - 18:54 - Redactielid
JoriZQ - donderdag 18 december 2008 - 20:01 - Redactielid
Sarcastro - donderdag 18 december 2008 - 20:36 - Redactielid