Forum - Eten en drinken - Wat heb/ga je vanavond (geg)eten?
Geplaatst door JoriZQ dinsdag 30 november -0001 om 19:19
RobzQ - maandag 20 augustus 2007 - 09:37 - Admin
polaroid - maandag 20 augustus 2007 - 15:40 - Redactielid
RobzQ - maandag 20 augustus 2007 - 15:56 - Admin
polaroid schreef:
Dat is optioneel. Maar de naamgeving paste zo beter bij het Weduwe Rost van Tonningen dessert.
moest er soms mosterdgas in ofzo?
Sarcastro - maandag 20 augustus 2007 - 18:47 - Redactielid
Dreutel - dinsdag 21 augustus 2007 - 02:43 - VIP
Vast iets met jodenkoeken na, maar sorry dat ik wat slecht gelezen had. Wat was de runner-up qua marinade? Ik wil nog wat drumsticks in bak met vocht zetten om ze later in de oven te gooien, en ik zoek wat opties.
Sarcastro - dinsdag 21 augustus 2007 - 19:29 - Redactielid
JoriZQ - woensdag 22 augustus 2007 - 15:54 - Redactielid
Dreutel - woensdag 22 augustus 2007 - 20:57 - VIP
Gisteren maar weer eens mijn eigen geslaagde verzinsel gemaakt: Pastasalade met spinazie, makreel, gegrilde walnoten, zest, bosui en koriander. Was weer erg lekker.
Dj BaSe_ZuM - donderdag 23 augustus 2007 - 08:28 - VIP
polaroid - donderdag 23 augustus 2007 - 08:50 - Redactielid
Dreutel - donderdag 23 augustus 2007 - 11:39 - VIP
Het gele van de citroenschil. De buitenste laag dus (het schijnt dat je die ook nog licht moet afschrapen maar dat vergeet ik nog al eens en ik heb het verschil nog nooit geproefd), je moet het witte van de schil er wel uitsnijden. Het is een heel typische smaak, marmelade-achtig, heel lekker bij vis enzo.
JoriZQ - donderdag 23 augustus 2007 - 15:15 - Redactielid
Dreutel - donderdag 23 augustus 2007 - 17:41 - VIP
Ik weet van het bestaan, maar ik heb deze:
Met zo'n zesteur moet je die sliertjes ook weer snijden. Ik vind het altijd wel mooi werk om allemaal kleine vierkantjes te krijgen zonder ook maar een spoortje wit van de schil. Ik doe ook niet aan messensets, 1 goed mes, 1 chinese koksbijl van de toko voor het pletten, hakken, notenkraken en om inbrekers weg te jagen, en een aardappelschilmesje, en klaar. Een flexibel fileermes is misschien nog een keer handig, en een oestermes is eigenlijk een must natuurlijk. Maar beter één goed mes dat goed onderhouden is, dan een hele messenset met botte messen van verschillend formaat.
JoriZQ - donderdag 23 augustus 2007 - 20:57 - Redactielid
Wat messen betreft geef ik je groot gelijk (Sabatier, le diamant du cuisinier!), maar ik geil gewoon op geinige keukengadgets.
En dan ben ik dus verknipt genoeg om ook een schilmesje te kopen van Sabatier...
JoriZQ - vrijdag 24 augustus 2007 - 14:47 - Redactielid
RobzQ schreef:
Sarcastro is El Marinador geworden met zijn Honey-Mussert.
Zodadelijk haal ik de wisseltrofee op.
Dreutel - zaterdag 25 augustus 2007 - 03:53 - VIP
JoriZQ schreef:
Wat messen betreft geef ik je groot gelijk (Sabatier, le diamant du cuisinier!), maar ik geil gewoon op geinige keukengadgets.
En dan ben ik dus verknipt genoeg om ook een schilmesje te kopen van Sabatier...
Lol, dan ben je waarschijnlijk ook zomaar 15 e verder. Heb je ook al een kreeftbestek, een krabhamer en een truffelschaaf?
JoriZQ - zaterdag 25 augustus 2007 - 12:40 - Redactielid
Storm - zaterdag 25 augustus 2007 - 12:59 - VIP
Dreutel - maandag 27 augustus 2007 - 00:02 - VIP
JoriZQ schreef:
Nee, maar wel een ijsmachine en nog zo van die kitchen gadgets
Ik heb net een bon gekregen van een kookgereedschapwinkel, ter waarde van 30 euro. Nog tips?
JoriZQ - maandag 27 augustus 2007 - 20:35 - Redactielid
JoriZQ - maandag 1 oktober 2007 - 20:34 - Redactielid
JoriZQ - vrijdag 9 november 2007 - 08:26 - Redactielid
Sputnik - vrijdag 9 november 2007 - 21:45 - VIP
JoriZQ - maandag 19 november 2007 - 15:41 - Redactielid
JoriZQ - zaterdag 29 december 2007 - 12:38 - Redactielid