Lid worden? Inloggen!

The Intouchables ... zucht

Storm Alliance - zaterdag 15 september 2012 - 23:29


0

Er is wel wat te doen geweest over het lijstje van de 50 beste films, volgens de lezers van NRC.nl. De top drie bestaat uit The Godfather [alle delen], Pulp Fiction en Apocalyps Now…

Goede films daar niet van, maar de beste drie ooit gemaakt????? mmmmm ….

De lijst is redelijk Hollywood-gericht en oubollig. Maar goed lijstjes zijn natuurlijk niet meer dan leuk tijd verdrijf en soms brengen ze je op een idee. Het idee dat ik had, was om de nummer 30 maar eens te gaan zien aangezien ik van meerdere kanten had gehoord dat het `Een hartstikke goede feel-good movie was`.

Image : http://i2.listal.com/image/3632503/600full-intouchables-screenshot.jpgThe Intouchables

Buddy movie: rijke man met dwarslaesie huurt zwarte jongen uit de banlieues in om hem te helpen met dagelijks onderhoud [poep uit de anus scheppen bijvoorbeeld].

Buddy movies zijn er in overvloed, honderden zo niet duizenden zijn er al gemaakt. Daar zitten echt enkele pareltjes tussen, ik noem bijvoorbeeld Driving Miss Daisy of het geniale The Fisher King*. Deze twee voorbeelden bewijzen dat je heel wat verschillende kanten op kunt met `twee-tegengestelde-persoonlijkheden-komen-toevallig-bij-elkaar-en-worden-beste-vrienden` film.

En zo'n verlamming doet het natuurlijk altijd goed, een beetje aapjes staren, helemaal als die dan ook nog gekoppeld wordt aan 'een echt iemand uit HET GHETTO'. Die wereld waar wij, de brave middenklasse zoveel van vinden en zo weinig over weten.

En zo'n ruwe bolster, blanke pit is natuurlijk helemaal niet lamgeslagen door zijn leven vol drugs, geweld en onrecht. Nee, hij kijkt met een onbevangen blik naar het leven van de rijke verlamde: "Goh, natuurlijk maken we een Hitler snorretje, jij kan er lekker toch niks tegen doen --- hahaha …"

De clichés volgen elkaar in extreem hoog tempo op en aangezien de makers ook wel wisten dat originaliteit ver te zoeken was, werd meestal niet eens de moeite genomen ze uit te werken. Met als gevolg dat er een berg los-zand met losse eindjes over je heen wordt gestort…

Oh ja er was nog iets met een Fabergé ei, " … dat zet ik hier waar je er niet bij kunt, want in mijn hart ben ik best wel een goed persoon"

Het acteerwerk is matig [behalve misschien Omar Sy], het camera werk conservatief en de muziek gewoonweg tenenkrommend. Is er dan geen één lichtpuntje? Nou misschien één goeie grap dan, die ik hier zal verklappen, want na deze recensie gaat niemand die film natuurlijk nog zien:

"Weet je waar je een dwarslaesie patiënt kunt vinden? - Daar waar je hem gelaten hebt!

Nee, ik ben het aan mijn stand verplicht een ratio van minstens 2.0 te halen, maar ik vraag me werkelijk af of ik niet beter al die bloedzuigers tegen henzelf in bescherming kan nemen.

* Beiden staan NIET in het lijstje van de 50 beste films, volgens de lezers van NRC.nl.

Link : The Intouchables ... zucht

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij