Lid worden? Inloggen!

The Green Lantern

Storm Alliance - zaterdag 5 november 2011 - 00:44


0

Ik houd van films, ik houd van comics. Ik kan niet slapen als mijn bed beweegt, dus als ik 10 uur in een [heel erg groot] vliegtuig zit, vind ik het leuk om even aan achterstallig onderhoud te doen en de laatste blockbusters tot me te nemen. Want films over comics zijn niet altijd de moeite om 9 euro aan te besteden.... helaas zijn er ook genoeg waar 9 cent nog teveel is.

Image : http://www.bridgat.com/files/245_LED_Lantern.jpg
groene lantaarn

The Green Lantern.
Tja, flinterdun verhaaltje natuurlijk. Jongetje verliest vader op jonge leeftijd en wil tóch in zijn voetsporen treden, wordt onbevreesd en onbesuisd piloot en derhalve door antiek ring-van-alien-beschermers-van-het-heelal-ras uitgekozen om mee te helpen met de bestrijding van het kwaad... in de vorm van angst.

Ok. dat kan nog best leuk uitgewerkt worden, jammer alleen dat dat niet gebeurt. Onbevreesd, alla, maar moet je ook als je in een voor jou toch heel erg nieuwe omgeving bent, alles zo extreem ongeïnteresseerd benaderen? Je wordt in sneltreinvaart door allerlei nieuwe werelden heen gebracht, ziet buitenaardse wezens [voor het eerst naar ik aanneem] kan vliegen zónder vliegtuig, krijgt superkrachten en....

hebt daarover eigenlijk geen enkele vraag.

Tegelijkertijd moet natuurlijk ook nog ergens Het Kwaad worden geboren, het liefst dicht in de omgeving van de held én zijn love-interest [een j-Lo wannabee]. Een hartstikke aardig en tof iemand die ineens gedachten kan lezen, daar uiteraard alleen maar slechte gedachten over zichzelf hoort spuien en besluit dan maar goed over te stappen naar de dark side... oh nee, andere film.

Verder is er nog iets met helikopters, een neefje, corruptie, een vrouwelijke pilote, een ras met uitsterven bedreigd en ik mis vast nog de helft.

Dit alles wordt uitgesproken vlak in keurig hippe one-liners gebracht. Dat doet de merchandise vast veel goed.

Image : http://esellerproimages.com/toymomsattic/I/172/78/lrgscaleMED-BBK-SDCC11-02335.jpg

En al die tijd moest ik maar aan Ghandi denken:

Fear has its use but cowardice has none

Een beetje meer angst had het script voor deze film vast geen kwaad gedaan.

Link : The Green Lantern

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij