Lid worden? Inloggen!

Fate of the World Review

Sarcastro - maandag 14 maart 2011 - 14:10


0

Ooit de behoefte gehad om de aarde te redden? Ooit het idee gehad het allemaal veel beter te weten? Ooit ervan gedroomd om "de Baas van de Wereld" te zijn? Goed nieuws, want "Fate of the World" is namelijk het spel dat deze drie wensen als een volleerd kinderei in 1 klap vervult.

Maar wat is het?

Fate of the World(FotW) is een turn-based strategy spel wat lijkt op civilization. Maar waar het zwaartepunt bij Civilization op de geschiedenis van de aarde ligt, is het zwaartepunt bij FotW de toekomst. De bedoeling is dus de aarde te behoeden van de ondergang en ervoor te zorgen dat de mensheid kan blijven voortbestaan.


Wat moet je doen?

Problemen oplossen. En dan moet je denken aan overbevolking, ontbossing, het opraken van olie, CO2 uitstoot, voedselcrises, (nuceaire) oorlog en financiele crises. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er nog veel meer, maar die ben ik nog niet tegengekomen.

Image : http://www.zqcentral.com/sitegfx/bigpix/fotw-6.jpgDit klinkt moeilijk, dat is het spel dan zeker ook?

En daar zit hem juist de kracht van FotW. De materie is moeilijk maar de besturing is doodeenvoudig. Als GEO (Global Executive Officer, jaja!) kan je kaarten per regio inzetten die iets oplossen. Vaak heb deze kaarten ook een (negatieve) bijwerking wat de speler dwingt tot het maken van bewuste keuzes.Wat maakt het bijzonder?

De wetenschappelijke aanpak komt het realisme van het spel ten goede en zorgt er ook voor dat de ernst van de boodschap wordt overgebracht.Waar kan ik het krijgen?

Via de steam store, kost 10 euro.

------------------------------------------------
Technische informatie:
Fate of the World Savegame location (W7 & Vista)
"C: - USER -__USRNAME_ - APPDATA - ROAMING- FOTW -SAVE"
If the game gives an error message on startup and doesn't run, try reinstalling DirectX.

Link : Fate of the World Review

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij