Lid worden? Inloggen!

Toch vuurwerkverbod tijdens aankomende jaarwisseling

2

De verkoop en het afsteken van vuurwerk wordt net als vorig jaar de komende jaarwisseling verboden. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en staatssecretaris Van Weyenberg van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met dit tijdelijke verbod. Net als vorig jaar zullen vuurwerkondernemers passende compensatie ontvangen.

Vrijdag 19 november 2021 - 23:45 - Reacties (0)

Gevolgen coronacrisis Nederlandse financiŽle stelsel beperkt

2

Het Nederlandse financiŽle stelsel is vooralsnog stabiel genoeg om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Mede door de goede uitgangspositie van voor de crisis en dankzij het steunbeleid van de overheid zijn de risicoís beperkt. Dat concludeert het Centraal Planbureau in de jaarlijkse Risicorapportage FinanciŽle Markten die op 25 mei is gepubliceerd. Op verzoek van de Tweede Kamer brengt het CPB jaarlijks de belangrijkste risicoís voor het financiŽle stelsel in kaart. Dit jaar ligt de focus op de risicoís die door de COVID-19-pandemie zijn veroorzaakt of versterkt.

Vrijdag 28 mei 2021 - 13:29 - Reacties (0)

Jazzpianist Chick Corea overleden

2

De Amerikaanse jazzpianist Armando Anthony "Chick" Corea is eerder deze week overleden aan de gevolgen van kanker. Chick Corea speelde met jazzgrootheden als trompettist Miles Davis, pianist Herbie Hancock en bassist Stanley Clarke. Hij nam deel aan de ontwikkeling van de fusion-beweging als lid van Miles Davis' groep in de jaren zestig en vervolgde dit pad individueel met Return to Forever (met onder anderen Stanley Clarke en Al Di Meola) in de jaren zeventig. Corea is overleden aan een zeldzame variant van kanker, die recentelijk bij hem was ontdekt.

Vrijdag 12 februari 2021 - 13:52 - Reacties (0)

Kabinet-Rutte III gevallen

2

Na overleg eerder vandaag is het kabinet-Rutte III gevallen over de misstanden in de kinderopvangtoeslag. Eerder publiceerde een parlementaire ondervragingscommissie daarover een rapport vol harde conclusies over gemaakte fouten. Premier Rutte gaat de koning het ontslag van zijn kabinet aanbieden. Over twee maanden zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Het kabinet zal nu demissionair doorregeren.

Vrijdag 15 januari 2021 - 13:40 - Reacties (0)

"Joe Biden verkozen tot president"

3

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Joe Biden de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika. Grote Amerikaanse nieuwsmedia als AP, de New York Times en CNN schrijven dat de voorsprong van Biden in de beslissende staten te groot is om nog te worden ingehaald door Donald Trump. Donald Trump legt zich nog niet neer bij de uitslag. De president zal de komende weken de overwinning aanvechten via rechtszaken. Juridisch experts achten zijn kansen klein.

Nadat Amerikaanse media de overwinning voor Biden bekend maakte gingen in meerdere grote steden mensen de straat op om het verlies van Trump en de overwinning van Biden te vieren. Zelfs in het buitenland is de overwinning van Biden in meerdere steden gevierd op straat.

Maandag 9 november 2020 - 00:54 - Reacties (0)

WWF : populatieomvang diersoorten neemt verder af - herstel is mogelijk

1

Wereldwijd is de gemiddelde populatiegrootte van zoogdieren, vogels, amfibieŽn, reptielen en vissen tussen 1970 en 2016 met 68% afgenomen. De tropische gebieden van Midden- en Zuid-Amerika laten de sterkste daling zien van gemiddeld 94%. Ook met zoetwaterpopulaties gaat het alarmerend slecht, met een afname van 84%. Dat staat in het Living Planet Report van het Wereld Natuur Fonds (WWF) dat vandaag verschijnt en daarmee een wereldwijde SOS afgeeft voor natuur. Volgens het WWF kunnen we de negatieve trend nu nog ombuigen maar daar is een combinatie van maatregelen voor nodig zoals meer natuurbescherming en het verduurzamen van de voedselproductie en -consumptie,

Vrijdag 11 september 2020 - 00:53 - Reacties (1)

70 procent van de kinderproducten in supermarkten is onverantwoord

1

Bijna driekwart van de kinderproducten in supermarkten, past niet in een gezond voedingspatroon voor kinderen. Ook wordt bij een kwart van deze producten kindermarketing gebruikt. Dat concludeert UNICEF in het onderzoeksrapport 'De verleiding naar (on)gezondí. Belangrijkste conclusie uit het onderzoeksrapport is dat gezonde voeding voor kinderen te weinig centraal staat in het beleid en praktijk van Nederlandse supermarkten. Wij analyseerden ruim 2000 kinderproducten in verschillende supermarkten en keken of ze pasten binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. De resultaten zijn niet positief, de meeste producten bevatten teveel suikers, energie, zout of te weinig vezels en passen niet binnen de Schijf van Vijf. Ook keek UNICEF naar promotie van kinderproducten in folders en het gebruik van kindermarketing. Supermarkten tonen geen terughoudendheid in aanbiedingen voor ongezonde producten voor kinderen.

ďGoede voeding is een kinderrecht. Voor veel kinderen is goed gevoed zijn geen dagelijkse realiteit. Ze eten te weinig van wat goed voor ze is en te veel van wat ze niet nodig hebben.Ē - Suzanne Laszlo, Directeur UNICEF Nederland

Woensdag 2 september 2020 - 11:59 - Reacties (0)

Succesvolle eerste vlucht voor de TU Delft Flying-V

1

Een team van de technische universiteit in Delft heeft een eerste geslaagde testvlucht gemaakt met een (schaalmodel) V-vorming vliegtuig. Door zijn aerodynamische vorm en een lage gewicht verbruikt het toestel 20 procent minder brandstof dan een Airbus A350. Het project werd vorig jaar samen met KLM aangekondigd. Na een periode van uitgebreide windtunneltests en een serie grondtesten in Nederland was het tijd om de eerste vlucht uit te voeren en een indruk te krijgen van de vliegeigenschappen. Deze eerste vlucht was succesvol verlopen en was zeer leerzaam volgens de deelnemers. De Flying-V is een ontwerp voor een zeer energie-efficiŽnt lange-afstandsvliegtuig. Het ontwerp van het vliegtuig integreert de passagierscabine, het vrachtruim en de brandstoftanks in de vleugels, waardoor een spectaculaire V-vorm ontstaat. Filmpje

Image : https://zqcentral.nl/sitegfx/bigpix/Joep van Oppen FlyingV Scalemodel Flighttest 4_small.png


Afbeelding - Joep van Oppen FlyingV Scalemodel Flighttest

Dinsdag 1 september 2020 - 17:30 - Reacties (0)

'Het is een blunder als we niet groener uit de coronacrisis komen'

1

De Corona-crisis heeft het hele land platgelegd. Helaas vallen er nog iedere dag doden en worden er nog steeds mensen besmet met alle risico's van dien. Gelukkig is de toename niet meer zo groot als in het begin en lijkt er in de verte een lichtpuntje in de duisternis te gloren. Naast alle verschikkingen en ellende zijn er nog een aantal zaken die opvallen. De lucht is in tijden niet meer zo zuiver geweest. Er heerst rust in het land. Gezinnen zijn meer samen dan ooit tevoren en iedereen lijkt een beetje wakker geschud te zijn. Even weg uit de 'ratrace' waarin we ons bevonden. Familie, vrienden en gezondheid krijgen weer de aandacht die ze verdienen. Een goed moment voor bezinning. 170 Nederlandse wetenschappers bepleiten daarom vandaag in een manifest dat dit het moment is waarop we de draad radicaal groen kunnen oppakken.

Zaterdag 11 april 2020 - 23:33 - Reacties (0)

Public Enemy ontslaat Flavor Flav

1

Public Enemy heeft rapper en medeoprichter Flavor Flav ontslagen. De 60-jarige Flav was al 35 jaar onderdeel van de groep. Het boterde al langer niet meer tussen Chuck D. en Flavor Flav. Volgens Chuck D. viel het besluit tot ontslag een paar uur na een ruzie over een optreden voor de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders. Volgens NOS ging de onenigheid over een optreden van de groep tijdens een verkiezingsbijeenkomst van Sanders. Flavor Flav maakte geen onderdeel uit van het optreden. Maar het plan was om wel zijn beeltenis, met de iconische klok, te gebruiken. Na een reactie van Flavor Flav dat hij geen onderdeel wil uitmaken van de campagne van Sanders kwamen de overige leden van de groep tot het punt dat ze niet meer wilde samenwerken met Flavor Flav.

Maandag 2 maart 2020 - 16:36 - Reacties (0)