Lid worden? Inloggen!

PETA: melk drinken is racistisch

1

Volgens dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) moeten mensen stoppen met het drinken van melk. Niet omdat de koeien worden uitgemolken maar omdat het racistisch is. Volgens PETA zien blanke racisten het als een aanwijzing van superioriteit dat blanken wel melk kunnen drinken en veel andere volkeren op aarde er ziek van worden. Dit is het gevolg van lactose-intolerantie. Lactose-intolerantie is het onvermogen de melksuiker lactose te verteren, waardoor darmklachten ontstaan. Jonge zoogdieren zijn dankzij het enzym lactase in staat lactose om te zetten in de monosachariden glucose en galactose die vervolgens opgenomen worden in het bloed. Het vermogen dit enzym te maken neemt met het stijgen van de leeftijd geleidelijk af, zodat de meeste mensenrassen (en alle andere zoogdieren) op volwassen leeftijd lactose-intolerant worden. Volwassenen uit bevolkingsgroepen die van oudsher hun hele leven melkproducten gebruiken kunnen over het algemeen wel lactose verdragen. Het voorkomen van verminderde lactosetolerantie varieert van 5% in Noord-Europa tot meer dan 90% in Afrikaanse en Aziatische landen. Blanke racisten zouden dit gebruiken als argument om te bewijzen dat blanken superieur zijn aan andere rassen.

Dinsdag 23 oktober 2018 - 21:58 - Reacties (0)

VN: Naderende 'klimaatcatastrofe' vereist grote veranderingen

1

Het wetenschappelijk klimaatpanel (IPCC) van de Verenigde Naties komt vandaag met een uitgebreid rapport over de verstrekkende gevolgen van de opwarming van de aarde. Het is de meest dringende oproep die het panel tot nu toe gedaan heeft. Het rapport kan worden gezien als de laatste wetenschappelijke waarschuwing. Ook toont het rapport het grote verschil tussen 1,5 graad en 2 graden opwarming. Drie concrete verschillen: 1) Bij 1,5 graad opwarming ligt de zeespiegel in 2100 gemiddeld 10 centimeter lager dan bij 2 graden opwarming. In het laatste geval krijgen twintig miljoen meer mensen te maken met risico's van overstromingen. 2) Bij 1,5 graad opwarming komt een ijsvrije zomer in het Noordpoolgebied gemiddeld één keer per honderd jaar voor. Bij 2 graden opwarming is dat één keer per tien jaar. 3) Bij 1,5 graad opwarming verdwijnt 70 tot 90 procent van de koraalriffen. Vrijwel al het koraal verdwijnt bij 2 graden opwarming. - Bron: nu.nl

Maandag 8 oktober 2018 - 18:20 - Reacties (0)

België verslaat Brazilië en is door naar halve finale WK

1

De Rode Duivels hebben vandaag de vijfvoudig wereldkampioen Brazilië verslagen en gaan voor het eerst sinds 1986 door naar de halve finales van het WK. In Kazan werd het 2-1 voor de Belgen. In de halve finale gaat de sympathieke ploeg van onze zuiderburen Frankrijk treffen. De Fransen wonnen eerder vandaag met 2-0 van Uruguay.

Vrijdag 6 juli 2018 - 22:43 - Reacties (0)

PSV voor 24e keer landskampioen

2

Afgelopen zondag is PSV voor de 24e keer in de clubhistorie is PSV de beste voetbalclub van Nederland. Dankzij een 3-0 overwinning op Ajax is PSV niet meer te achterhalen. Na een jaar van afwezigheid is de titel terug in Eindhoven. Meer dan ooit dankzij de kracht van het collectief. De 24e landstitel is een feit na 31 speelrondes in de Eredivisie. Met 80 punten en nog drie duels te spelen bedraagt de voorsprong op nummer twee Ajax nu tien punten.

Woensdag 18 april 2018 - 16:44 - Reacties (0)

GoodHabitz rugsponsor en partner van PSV

1

GoodHabitz tekent een vierjarig contract als partner van PSV. De marktleider op het gebied van online trainingen start vanaf komende zomer met één seizoen als rugsponsor. “GoodHabitz is een innovatief, snelgroeiend, echt Eindhovens bedrijf met de ambitie om internationaal nog meer expansie te realiseren. Een perfecte match voor ons”, reageert commercieel directeur Frans Janssen van PSV. GoodHabitz is sinds 2015 lid van de businessclub van PSV en het personeel van de club maakt gebruik van de online trainingsmodules die GoodHabitz aanbiedt. Met de promotie binnen de sponsorpiramide is een marktconform bedrag gemoeid, dat kan oplopen door middel van prestatiebonussen. “Dit contract helpt ons richting het doel om de waarde van het PSV-shirt te verhogen”, aldus Janssen. Algemeen directeur Maarten Franken van GoodHabitz legt zijn perspectief uit. “Wij kiezen voor deze upgrade, omdat wij PSV zien als een ideale partner om onze nationale positie te verstevigen en onze internationale ambities verder vorm te geven.”

Dinsdag 3 april 2018 - 14:26 - Reacties (0)

Lockheed Martin heeft patent voor fusiereactor

1

Lockheed Martin heeft in stilte een patent verkregen dat hoort bij het ontwerp voor een mogelijk revolutionaire fusiereactor. Als dit project volgens schema verloopt dan kan het bedrijf een prototype van het systeem in de loop van volgend jaar presenteren. Het apparaat, met een omvang van een zeecontainer, zou in staat zijn om 80.000 huizen van stroom te voorzien.

Sinds de jaren 1920 werken wetenschappers aan fusiereactorconcepten, maar helaas zijn de functionele voorbeelden meestal inefficiënt en groot - meestal de grootte van een klein gebouw - en bovendien uitzonderlijk duur. Het lijkt er op dat Lockheed Martin een methode heeft gevonden om het apparaat een stuk kleiner te maken en daadwerkelijk bruikbaar voor het opwekken van energie.

Donderdag 29 maart 2018 - 10:47 - Reacties (0)

Stephen Hawking (76) overleden

1

De Britse natuurkundige, wiskundige en kosmoloog Stephen Hawking is op 76-jarige leeftijd overleden. Hawking wordt gezien als een van de grootste wetenschappers van deze tijd. Hawking werd onder andere bekend door zijn onderzoek naar zwarte gaten. Hawking ontdekte daar een straling, die naar hem werd vernoemd, de zogenaamde Hawkingstraling. Een andere belangrijke ontdekking, gedaan samen met Roger Penrose, was dat een singulariteit op het moment van de oerknal in de algemene relativiteitstheorie onvermijdelijk was. Hawkings leed aan ALS, een ongeneeslijke ziekte die de zenuwcellen aantast totdat het lichaam helemaal is verlamd. Het denkvermogen wordt niet aangetast door de ziekte.

Woensdag 14 maart 2018 - 10:29 - Reacties (0)

Maakt dimlicht ons dommer?

2

Te veel tijd doorbrengen in slecht verlichte kamers en kantoren kan de structuur van de hersenen veranderen en iemands vermogen om te onthouden en te leren schaden. Dit is het resultaat van een onderzoek door neurowetenschappers van de Michigan State University. De onderzoekers bestudeerden de hersenen van Koesoegrasrat (die net als mensen overdag wakker zijn en 's nachts slapen) nadat ze gedurende vier weken zijn blootgesteld aan zwak en helder licht. De knaagdieren blootgesteld aan zwak licht verloren ongeveer 30 procent van de capaciteit in de hippocampus, een kritisch hersengebied voor leren en geheugen, en presteerde slecht op een ruimtelijke taak waarvoor ze eerder hadden getraind. De ratten blootgesteld aan fel licht toonden een significante verbetering van de ruimtelijke taak. De knaagdieren die waren blootgesteld aan gedimd lichten later werden blootgesteld aan fel licht herstelden volledig.

Dinsdag 6 februari 2018 - 16:39 - Reacties (0)

Shell gaat 50.000 zonnepanelen plaatsen voor eigen gebruik

1

Shell ontwikkelt een zonne-energiepark op haar chemiecomplex in Moerdijk. Het doel is om ruim 50.000 zonnepanelen te plaatsen met een piekvermogen van ongeveer 20 MW hernieuwbare energie. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 7.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt, zelf afnemen. De bouw van het park begint in 2018. “De ontwikkeling van dit zonnepark bij Shell Moerdijk past in de ambitie van Shell om een actieve rol te spelen in de Nederlandse energietransitie,” zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. “We willen graag onze uitstoot verminderen. Enerzijds door de energie-efficiëntie van onze processen te verbeteren, anderzijds door in nieuwe energie-activiteiten te investeren. Andere voorbeelden van Shell’s bijdrage aan de Nederlandse energietransitie zijn Wind-op-Zee, elektrische mobiliteit en restwarmte van Shell Pernis.”

Woensdag 10 januari 2018 - 17:34 - Reacties (0)

Een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2018

2

Gelukkig Nieuwjaar, سنة سعيدة (sana sa’eedah), Happy New Year, Feliç any nou, Godt nytår, Happy New Year, Bonne année, Buiti iseri irumu, Frohes Neues Jahr, Καλή χρονιά (Kali chronia), સાલ મુબારક (saal mubarak), שָׁנָה טוֹבָה (shana tova), Kung Hee Huat Tsai, Buon anno, あけまして おめでとう ございます (Akemashite Omedetou Gozaimasu), Laimīgu Jauno gadu, Laimingu naujuju metu, 新年快乐 (Xin Nian Kuai Le), Szczęśliwego nowego roku, Feliz ano novo, La mulți ani!, С Новым Годом (S novim godom), Srećna nova godina, Šťastný nový rok, Feliz año nuevo, Sawatdee Pi Mai, Yeni yılınız kutlu olsun

Zondag 31 december 2017 - 17:47 - Reacties (0)