Lid worden? Inloggen!

Gedoe met auteursrecht - kosten € 238,50 - afbeeldingen disabled

1

Vandaag ontving ik een email met daarin de verontrustende tekst: 
"Zoals blijkt uit de screenshots in annex, maakt u gebruik van één of meerdere van de prachtige foto’s van B.V. Algemeen Nederlands Persbureau ANP."
 
Blijkbaar is er op zqcentral.nl ooit een afbeelding gebruikt waardoor men nu claimt dat ik hiervoor een licentie had moeten aanschaffen. De licentie voor het gebruik van dit plaatje: €238,50... Het betreft een icon dat ik naast de nieuwsberichten heb gebruikt. Plaatje is slechts een deel van een foto die ik ooit op het internet heb gevonden, achteraf heb bewerkt en heb verkleint tot 50 bij 50 pixels.
 
Desalniettemin claimt men toch dat ik hiervoor moet betalen. Ik ga nog onderzoeken of er een mogelijkheid bestaat om hier onderuit te komen. Ik vind €238,50 een hoog bedrag voor het gebruik van een stukje van een afbeelding op een hobbysite waaraan ik nog nooit een cent heb verdient. Om verder 'gedoe' te voorkomen heb ik voorlopig de afbeeldingen weggehaald.

Mocht er iemand tips hebben over hoe dit aan te pakken dan hoor ik het graag in de comments.

Dinsdag 23 mei 2017 - 21:16 - Reacties (4)

Feyenoord landkampioen

1

Het team van Giovanni van Bronckhorst heeft zondagmiddag in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 3-1 Excelsior verslagen. Hierdoor is het vijftiende landskampioenschap uit de clubhistorie een feit. Alle drie de doelpunten van Feyenoord waren afkomstig van Dirk Kuyt. De ploeg uit Rotterdam is maandagmiddag rond 12.00 uur gehuldigd op de Coolsingel in Rotterdam door naar schatting zo'n 150.000 toegestroomde fans.

Maandag 15 mei 2017 - 13:02 - Reacties (0)

Lobbyverbod oud-bewindspersonen op eigen portefeuille

1

Ministeries zullen niet in gesprek gaan met een oud-bewindspersoon als die gaat lobbyen voor een bedrijf, semipublieke organisatie of lobbyorganisatie op het beleidsterrein van de voormalige minister of staatssecretaris. Het gaat om een periode van twee jaar na aftreden. Dit zogenaamde lobbyverbod, dat nu al geldt voor het ministerie van Defensie, moet voorkomen dat bewindspersonen hun kennis en positie op onwenselijke wijze benutten voor de belangen van een organisatie waar zij na hun aftreden gaan werken. De ministerraad heeft daartoe besloten op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Handelsdelegaties naar het buitenland vormen een uitzondering op het lobbyverbod. Een oud-bewindspersoon die na het aftreden werkzaam is in het bedrijfsleven mag vanwege zijn statuur en reputatie in het buitenland wel leiding geven of deel uitmaken van een handelsdelegatie die georganiseerd is door een ministerie. Ook is het mogelijk dat de secretaris-generaal van een ministerie een uitzondering op het lobbyverbod maakt.

Vrijdag 12 mei 2017 - 16:06 - Reacties (0)

Robert M. Pirsig (88) overleden

1

De auteur van de bestseller Zen en de Kunst van het motoronderhoud, Robert M. Pirsig, is op 88-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats in de noordoostelijke staat Maine. Pirsig werd wereldberoemd met zijn filosofische roman. Pirsig zou al langer last hebben gehad van een zwakke gezondheid. De hoogbegaafde Pirsig (hij zou op zijn negende een IQ van 170 hebben gehad) studeerde oosterse filosofie en deed wetenschappelijk onderzoek op het gebied van scheikunde en journalistiek. Zijn roman Zen en de kunst van het motoronderhoud uit 1974 werd een wereldwijde bestseller. Het boek is geïnspireerd op een rondreis die Pirsig en zijn zoon Chris eind jaren 60 per motor maakten in het westen van de VS.

Het boek, dat kortweg Zen genoemd wordt, werd een enorm succes, en behoorde al snel tot de cultliteratuur. In enkele jaren tijd beleefde het tientallen herdrukken. Pirsig kreeg in 1974 een Guggenheim Fellowship voor Zen, een beurs die hem in staat stelde het vervolg te schrijven: Lila: An Inquiry into Morals. In Lila werkt hij zijn theorie nader uit, waarbij hij de term "Metafysica van de kwaliteit" bedenkt en een op morele waarden gebaseerde metafysica voorstelt, te verkiezen boven de historisch dominante vorm van metafysica in de westerse filosofie die hij de "subject-object visie op de werkelijkheid" doopt.

Dinsdag 25 april 2017 - 12:00 - Reacties (0)

Chriet Titulaer (73) overleden

1

Sterrenkundige, wetenschapper en televisiepresentator Chriet Titulaer is afgelopen weekend overleden op 73-jarige leeftijd. Dat bevestigt zijn familie zondagavond aan dagblad De Limburger. Titulaer was tussen 1969 en 1990 veel op televisie te zien. Hij begon zijn televisiecarrière als presentator en commentator van historische gebeurtenissen als de maanlanding in 1969 en de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981. In de jaren tachtig werd hij nog bekender met zijn wetenschappelijke programma TROS Wondere Wereld. Ook was hij grondlegger van projecten als het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst.

Maandag 24 april 2017 - 13:35 - Reacties (0)

Vader Roland drumcomputers en synthesizers overleden

1

Oprichter van Roland, vader van drumcomputers als de TR-909- en TR-808 en grondlegger van het midi-protocol, Ikutaro Kakehashi, is op 87-jarige leeftijd overleden. De TR-909- en TR-808-drumcomputers zijn van grote invloed zijn geweest op de housemuziek en hip-hop. Het MIDI protocol is een veelgebruikte methode om verschillende digitale synthesizers, drumcomputers en sequencers op elkaar aan te sluiten en vanuit één centrale computer aan te sturen. Vandaag de dag wordt MIDI het meest gebruikt in studio's in combinatie met een sequencer, die vaak het hart van de studio is. In dit geval neemt MIDI de taak van de instrumentalist over. Het grote voordeel hiervan is, dat muzikale informatie snel en flexibel bewerkt kan worden.

Zondag 2 april 2017 - 14:05 - Reacties (0)

Blind ontslagen als bondscoach Oranje

1

De KNVB heeft besloten bondscoach Danny Blind per direct uit zijn functie te ontheffen. Dat is vandaag afgesproken in een gesprek tussen de KNVB, vertegenwoordigd door directeur betaald voetbal Jean Paul Decossaux en technisch directeur Hans van Breukelen, en Danny Blind. Het gesprek, gevoerd op initiatief van de KNVB, vond plaats naar aanleiding van het verloren duel met Bulgarije gisteren in Sofia. Fred Grim neemt dinsdag plaats op de bank als interim-coach als Oranje in de Amsterdam ArenA tegen Italië oefent. De KNVB gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe bondscoach.

Namens de KNVB zegt directeur Jean Paul Decossaux met spijt afscheid te nemen van Blind. "We hebben respect voor wat Danny betekend heeft voor ons en voor het elftal tijdens zijn dienstverband. Maar omdat de sportieve resultaten zijn tegengevallen, en nu ook de kwalificatie voor het WK in Rusland moeizaam verloopt, voelen we ons helaas genoodzaakt afscheid van hem te nemen." Danny Blind geeft aan de beslissing te betreuren: "We waren op de goede weg, Bulgarije uit was naar mijn idee een incident. Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt."

Zondag 26 maart 2017 - 22:20 - Reacties (3)

Nederland trekt landingsrechten vliegtuig Turkse minister in

1

Het Nederlands kabinet heeft besloten om de landingsrechten voor het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu in Nederland in te trekken. Na een openbare oproep aan Turkse Nederlanders om massaal deel te nemen aan een publieke manifestatie met minister Cavusoglu in Rotterdam op zaterdag 11 maart, is de openbare orde en veiligheid in het geding gekomen. Nederland was met de Turkse autoriteiten in gesprek over het bezoek waarbij gezocht werd naar een acceptabele oplossing. Er was overleg gaande of de Turkse autoriteiten de bijeenkomst konden verplaatsen en een besloten, kleinschaliger karakter konden geven in een Turks consulaat of ambassade. Nog voordat deze gesprekken waren afgerond, dreigden de Turkse autoriteiten publiekelijk met sancties. Dat maakt de zoektocht naar een redelijke oplossing onmogelijk. Daarop heeft Nederland laten weten de landingsrechten in te trekken. De Turkse president Erdogan heeft zaterdag woedend gereageerd op het besluit. Erdogan noemt Nederland een "Nazi-overblijfsel" en "fascistisch". Hij belooft wraak te nemen. Çavusoglu was van plan om zaterdag te spreken in de ambtswoning van de Turkse consul in de Rotterdamse wijk Hillegersberg. De bewindsman pleit voor een 'ja' voor meer macht voor president Erdogan in het Turkse referendum van 16 april.

Zaterdag 11 maart 2017 - 14:36 - Reacties (0)

7000 Stations in India stappen over op zonne-energie

1

India wil dat bijna alle spoorwegstation op korte termijn volledig overstappen op het gebruik van zonne-energie. Dit staat in de laatste begrotingsplannen van het land. De Indiase minister van Financiën, Arun Jaitley, kondigde de plannen aan tijdens de presentatie van de nieuwe financiële begroting. Bij ongeveer 300 station zijn de werkzaamheden om over te stappen al gestart. In de volgende fase worden nog eens 2000 stations overgezet. Wanneer de resterende stations zullen overstappen is nog niet duidelijk.

Woensdag 22 februari 2017 - 20:12 - Reacties (0)

Russen overwegen uitlevering Snowden als cadeau aan Trump

1

Rusland overweegt om klokkenluider Edward Snowden uit te leveren aan de Amerikanen. De uitlevering zou een cadeau voor president Donald Trump zijn. Rusland wil zo een goede relatie opbouwen met de nieuwe Amerikaanse president. Dit schreef NBC News gisteravond. Trump noemde de klokkenluider een 'spion' en een 'verrader' die het zou verdienen om geëxecuteerd te worden. Snowden en zijn advocaten zijn niet op de hoogte van plannen om hem over te dragen aan de Verenigde Staten.

Zondag 12 februari 2017 - 11:07 - Reacties (0)