Lid worden? Inloggen!

Deze website maakte gebruik van cookies. We gebruiken enkel functionele cookies die er zijn er om de gebruiksvriendelijkheid van de website voor onze gebruikers te verbeteren. Wij maken GEEN gebruik van trackingcodes, of andere advertenties / marketing gerichte cookies. (Meer informatie). Klik op OK om akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

OK

NVWA: bacteriën in frikandellenvlees

RobzQ - donderdag 28 augustus 2014 - 10:58


1

Oppassen voor de liefhebbers van rauwe frikandellen! De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft salmonella- en E-coli-bacteriën gevonden in monsters van separatorvlees. Separatorvlees wordt vaak gebruikt om frikandellen, knakworsten en slavinken mee te maken. De toezichthouder heeft vorig jaar bij 16 van de 20 producenten monsters genomen. In elf monsters vonden de onderzoekers bacteriën als salmonella en de E-coli-bacterie. Slechts vijf monsters waren schoon, zegt de NVWA. De NVWA heeft helaas niet duidelijk gemaakt welke producenten de goede frikandellen leveren.