Kwaliteit döner kebab vaak onder de maat
RobzQ - vrijdag 26 oktober 2012 - 10:09
0
Mensen met een verminderde weerstand, 65-plussers en zwangeren kunnen maar beter geen broodje döner kebab eten. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek van 49 broodjes döner kebab. De Consumentenbond testte het gerecht in vijf grote steden en komt tot de conclusie dat het vaak te zout, te vet en vooral vies is. Mensen met een zwakke gezondheid lopen mogelijk zelfs gevaar. In tien procent van de onderzochte broodjes trof de consumentenbond zelf de poepbacterie Escherichia coli (E-Coli) aan.
Bart Combée, directeur Consumentenbond: `Dit onderzoek laat wederom zien hoe belangrijk het is dat consumenten weten hoe het gesteld is met de hygiëne in de horeca. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) maakt binnenkort de gegevens van de hygiëne-inspecties openbaar, iets waar de Consumentenbond zich al jaren voor inzet. Maar de gegevens dreigen onbetrouwbaar te worden, omdat restaurants zelf vragenlijsten mogen invullen over de hygiëne in hun zaak. Zo krijg je natuurlijk slagers die hun eigen vlees keuren!`