OK

Oranje verslaat Hongarije simpel met 4-1

Storm - dinsdag 11 september 2012 - 23:49

0

Het Oranje voetbal elftal heeft dinsdag ook zijn tweede kwalificatieduel voor het WK 2016 in Brazilië gewonnen. Oranje wist Hongarije uit te verslaan met 4-1. Nederland staat nu 2e in groep D achter Roemenië die 1 doelpunt minder tegen gescoord heeft gekregen.

Jeremain Lens (3e minuut), die pas minuten voor de wedstrijd hoorde dat hij de geblesseerde Arjen Robben moest vervangen, kopte na drie minuten een voorzet van Luciano Narsingh binnen.

Hongarije kwam al snel op gelijke hoogte door een benutte strafschop van oud-PSV’er Balazs Dzsudzsak (7e minuut, penalty), nadat Jordy Clasie een overtreding beging in het zestienmetergebied.

Na ruim een kwartier spelen stond Oranje alweer op voorsprong. Bruno Martins Indi (19e minuut) kon een vrije trap van Wesley Sneijder vrij binnen koppen.

Na de rust wist Oranje opnieuw snel te scoren en wederom was Lens (53e minuut)de doelpuntenmaker. De PSV’er profiteerde van slecht uitverdedigen van de Hongaren.

Tamas Priskin had de thuisploeg na een klein uur terug in de wedstrijd kunnen schieten, maar de aanvaller stuitte op Stekelenburg.

Na een vlot genomen vrije trap voor Oranje kwam Lens wederom alleen tegenover de keeper te staan maar hij was niet egoïstisch en speelde de bal af naar Huntelaar (74e minuut) die de bal makkelijk in het doel schoot.