Lid worden? Inloggen!

MRSA-besmetting in Maxima Medisch Centrum (Veldhoven)

RobzQ - vrijdag 23 augustus 2002 - 18:27


0

Een MRSA-besmetting in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven heeft zich verder uitgebreid. De bacterie is inmiddels bij drie patiënten en zeven medewerkers aangetroffen. In verband daarmee heeft het ziekenhuis nog meer mensen opgeroepen voor een controle.

De besmetting kwam zondag 18 augustus aan het licht. Een patiënt op de longafdeling bleek de bacterie bij zich te dragen. Het ziekenhuis kondigde onmiddellijk een opnamestop af voor de betreffende afdeling en voor de intensive care, omdat de patiënt daar ook was verpleegd. Die maatregelen blijven voorlopig van kracht, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Ook gelden voor de verpleegkundigen en bezoekers speciale regels.

Uit voorzorg heeft het ziekenhuis de afgelopen dagen een groot aantal mensen onderzocht die in contact zijn geweest met de besmette patiënt. Dat leverde de negen nieuwe gevallen op.

De MRSA-bacterie is ongevoelig voor de meeste gangbare antibiotica. De bacterie is alleen gevaarlijk voor mensen met een ernstig verminderde weerstand en voor patiënten die recent zijn geopereerd. De MRSA-bacterie komt in Nederland weinig voor, in tegenstelling tot buitenlandse ziekenhuizen waar het eencellig organisme geregeld wordt aangetroffen.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij