Lid worden? Inloggen!

Deze website maakte gebruik van cookies. We gebruiken enkel functionele cookies die er zijn er om de gebruiksvriendelijkheid van de website voor onze gebruikers te verbeteren. Wij maken GEEN gebruik van trackingcodes, of andere advertenties / marketing gerichte cookies. (Meer informatie). Klik op OK om akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

OK

Sneller nuchter met zuurstof

opanerd - dinsdag 9 maart 2010 - 09:06


0

In haar niet aflatende pogingen het levensplezier van de mens te verbeteren heeft de wetenschap nieuwe kennis opgeleverd om drinkers eerder nuchter te laten worden: meer zuurstof in alcoholhoudende dranken.

Koreaanse biochemici hebben vastgesteld dat het toevoegen van 25 ppm (delen per miljoen) zuurstof aan een alcoholhoudende drank, de drinker 27 minuten eerder nuchter doet worden. Opgewekt filosoferen de onderzoekers dat hun vinding er toe kan bijdragen om het aantal aan alcohol gerelateerde ongelukken te verminderen.

Of de snellere afbraak zou kunnen leiden tot het drinken van een extra glaasje vermeldt het onderzoek niet. Dat wordt ongetwijfeld nog eens uitgezocht door psychologen.

Alcoholism: Clinical & Experimental Research