Lid worden? Inloggen!

Alice in Wonderland niet in de bioscoop?!

Storm Alliance - dinsdag 16 februari 2010 - 11:44


0

Is het een marketing stunt, of is er echt een dispuut tussen Disney en Pathe? In ieder geval lijkt het er op dat je de nieuwe film van Tim Burton niet op het grote scherm kunt gaan zien.

Hoewel de wereldpremière nog steeds staat aangekondigd voor 25 februari aanstaande, met geëerde gasten als de Prince of Wales; zijn vrouw en de filmsterren Johnny Depp and Anne Hathaway, is het nog maar de vraag of wij, het 'gewone' volk de film in de bioscoop kunnen gaan kijken.

Disney heeft namelijk aangekondigd de film al in juni op DVD uit te brengen en breekt daarmee de afspraken dat een film niet eerder dan 4 maanden voor persoonlijk gebruik mag worden kunnen aangeschaft. Nadat eerder de exploitanten van filmzalen werden geconfronteerd met een DVD-uitgave van Up binnen die vier maanden, is nu de maat vol.

Op deze manier wordt het filmbedrijf om zeep geholpen, menen de zaalhouders. Ook heeft Disney indirect de kijker benadeeld, omdat de film nu niet in zijn oorspronkelijke 3D-versie kan worden gezien.
[mits je zo'n installatie thuis hebt dan]

Inmiddels hebben zich al meerdere ketens zich aangesloten bij deze boycot, waaronder Pathé (NL en FR) en Odeon (UK).

Disney beraadt zich nog op een reactie op het besluit van de exploitanten.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij