Lid worden? Inloggen!

Trots op s-Hertogenbosch

opanerd - dinsdag 26 januari 2010 - 11:00


0

De Bossche uitgave van Trots op Nederland bereidt zich terdege voor op de aanstaande Gemeenteraadsverkiezingen. Het probleem in Den Bosch is duidelijk: witte petjes op opgeschoren Mediterrane koppen.

De website meldt:
"Wat is er toch in sommige wijken van s-Hertogenbosch met die Mediterrane hangjongeren met opgeschoren koppen en te kleine, liefst witte petjes op het hoofd ?
Waarom ervaren we zulke jongens als bedreigend? Is het die felle haatvolle blik? Is het die onmiskenbare houding van "ik heb maling aan jullie westerse samenleving"? Is het die vaak ronduit agressieve manier van doen, ongeacht of ze nou de straat bevolken, in een oude VW Golf of op een scootertje rijden? Of is het de wetenschap dat hele straten in onze stad voor gewone burgers niet meer veilig zijn?"

Ter verduidelijking staat op de website een tekening, geheel voorzien van de stijlmiddelen uit een eeuwenoude en effectief gebleken traditie. Helaas was de tekenaar niet op de hoogte van het feit dat mediterrane hangjongeren witte petjes dragen maar de boodschap is toch duidelijk.

Image : http://www.zqcentral.com/sitegfx/bigpix/trotsopbosch.jpgOmdat in Den Bosch ook mensen wonen die hun ogen en verstand wijd open hebben staan en ook wel eens witte petjes op witte hangjongeren zien, zijn de protesten niet van de lucht.
De fractievoorzitter van Trots op Nederland in Den Bosch, Hanneke van Doremalen is daar niet van onder de indruk: "Visualisatie maakt vaak meer indruk. De boze blikken uit de strip zien wij vaak ook echt. Als men daarvan schrikt dan vind ik dat een uiting dat je niet helemaal realistisch bent en dat soort dingen aan je voorbij laat gaan."

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij