Lid worden? Inloggen!

PSV en Jonathan Reis per direct uit elkaar

RobzQ - zondag 24 januari 2010 - 19:22


0

De samenwerking tussen PSV en Jonathan Reis is met onmiddellijke ingang beëindigd. Na onderzoek is geconstateerd dat de Braziliaanse aanvaller verboden middelen heeft gebruikt. Doordat hij enige vorm van hulp weigert, heeft de club helaas moeten besluiten de speler op staande voet te ontslaan.

Na zijn eindejaarsvakantie in Brazilië heeft Jonathan Reis zich vijf dagen te laat in het trainingskamp in Valencia gemeld. Reis arriveerde in de Spaanse stad met een duidelijke fysieke achterstand en vertoonde extreme vermoeidheidsverschijnselen. Om deze reden is de speler vroegtijdig naar Eindhoven teruggestuurd om zich te laten onderzoeken. Daar werd geconstateerd dat Jonathan Reis verboden middelen had gebruikt. De club biedt Jonathan Reis alle hulp en professionele begeleiding aan die nodig is om van dit probleem af te komen en is van mening dat een opname in een daarvoor gespecialiseerde kliniek noodzakelijk is. Jonathan heeft deze hulp niet geaccepteerd en daardoor is verdere samenwerking tussen PSV en de speler onmogelijk geworden. PSV heeft daardoor helaas moeten besluiten de speler op staande voet te ontslaan.

Reactie Jan Reker

In een reactie verklaart algemeen directeur Jan Reker dat het een onvermijdelijke beslissing was. “Dit is een harde maar onvermijdelijke beslissing. We hebben intern intensief en langdurig over de situatie van Jonathan Reis gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat PSV geen andere keus heeft. Alle inspanningen van PSV en met name van hoofdcoach Fred Rutten, hebben helaas niet tot het gewenste resultaat geleid.“

Reactie Renato Moura

“Ik moet bekennen dat ik erg teleurgesteld en verdrietig ben dat een speler met zoveel potentieel en spelend bij een van de beste clubs van de wereld zijn toekomst op deze manier vergooit”, verklaart Renato Moura, FIFA-agent en zaakwaarnemer van Jonathan Reis. “Het is onbegrijpelijk dat Jonathan, nadat hij van de club zoveel hulp, begrip en geduld heeft gekregen, zo makkelijk zijn leven en zijn voetbalcarrière opgeeft. Dit is voor iedereen een nachtmerrie. We kunnen samen met PSV verklaren dat wij hem niet hebben opgegeven, maar dat hij onze hulp niet heeft willen accepteren. Dat is ontzettend jammer.”

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij