Lid worden? Inloggen!

PSV koploper Eredivisie

RobzQ - woensdag 20 januari 2010 - 09:35


0

PSV heeft geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrentie door dinsdagavond uit bij Roda JC met 0-1 te winnen en is nu de nieuwe koploper van de Eredivisie. PSV en FC Twente hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van PSV is beter. Danny Koevermans was in Kerkrade de gevierde man door te tekenen voor het beslissende doelpunt: 0-1.

Image : http://www.zqcentral.com/sitegfx/bigpix/819-01.gif

Fred Rutten stelde na afloop dat hij vooraf wist dat het in Kerkrade een heel moeilijke wedstrijd zou gaan worden voor PSV, dat met 0-1 won dankzij een doelpunt van Danny Koevermans. “In de praktijk is dat ook gebleken, we waren voor rust bovendien bij balbezit ontzettend slordig. Maar drie punten hier is een uitstekend resultaat”, aldus Rutten.

“Onderweg hierheen hebben we een gevoel gehad dat we een heel moeilijke wedstrijd zouden krijgen”, opende Rutten zijn commentaar na afloop tijdens de persconferentie. “In de praktijk is dat ook gebleken. In de eerste helft waren we bij balbezit ontzettend slordig, maar ondanks dat kregen we toch drie mogelijkheden. Ook maken we er nog eentje vlak voor rust, waarna we het probeerden te repareren. In de tweede helft hebben we een PSV gezien zoals PSV is, dat was zeker 20 tot 25 minuten uitstekend. In de eindfase was Roda opportunistisch, maar pakte Andreas een of twee momenten goed de bal.” Het eindresultaat stemde Rutten tevreden. “We gaan met winst naar huis tegen een zeker voor rust goed Roda JC. Drie punten hier is een uitstekend resultaat en gezien de kansen die we hebben gekregen vind ik het verdiend. Ik ga met een goed gevoel naar huis en we leven nu toe naar N.E.C., aanstaande vrijdag.”

Aanstaande vrijdag komt N.E.C. op bezoek in het Philips Stadion voor de volgende competitiewedstrijd van PSV.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij