Lid worden? Inloggen!

Strafzaak Wilders start vandaag

opanerd - woensdag 13 januari 2010 - 11:42


0

Vandaag start het proces tegen de leider van de PVV, Geert Wilders. De tenlastelegging is het aanzetten tot discriminatie en haat, en het beledigen van moslims als groep.

Hij deed zijn uitspraken in kranten en op internet. Hij vergeleek de Koran met Mein Kampf en deed uitspraken als "We moeten de tsunami van de islamisering stoppen. Die raakt ons in ons hart, in onze identiteit, in onze cultuur.".

Zijn advocaat, Bram Moszkowicz, heeft bezwaar aangetekend. Hij stelt dat Wilders wel kritiek heeft op de godsdienst islam, maar niet op moslims. Hij vindt daarom dat Wilders hier niet voor vervolgd mag worden. Moszkowicz beroept zich hierbij op de uitspraak van de Hoge Raad afgelopen voorjaar. Volgens de Hoge Raad hoeft kritiek op een godsdienst niet gelijk te staan aan kritiek op de gelovigen.
Vandaag beslist de rechtbank of Moszkowicz gelijk heeft.

De vervolging van Wilders is niet van de baan als Moszkowicz gelijk krijgt. Wilders wordt ook ten laste gelegd dat hij heeft gezegd dat de grenzen dicht moeten en dat er geen islamieten meer het land in mogen.

De echte behandeling van de zaak zal waarschijnlijk pas na de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij