Lid worden? Inloggen!

Topmannen bij PSV vertrekken

RobzQ - donderdag 24 december 2009 - 00:14


0

Vandaag is bekend geworden dat de voetbalclub PSV het contract van Commercieel Directeur Marcel van den Bunder niet zal verlengen en dat Algemeen Directeur Jan Reker zelf opstapt.

PSV heeft bekend gemaakt het aflopende contract per 1 mei a.s. van de Commercieel Directeur, Marcel van den Bunder niet te zullen verlengen. De Raad van Commissarissen erkent de kwaliteiten en de inzet van de Commercieel Directeur, maar wenst voor de toekomst een andere invulling aan deze functie te geven.

Jan Reker

De Raad van Commissarissen heeft Jan Reker gevraagd om zijn contract, wat expireert op 30 juni 2010 als Algemeen Directeur te verlengen. Daarop heeft Jan Reker afwijzend gereageerd. De RvC geeft aan de beslissing van Jan Reker te betreuren.

“We willen er voor de toekomst een andere invulling aan geven en de technische poot versterken. De opvolger zal een meer uitgesproken zakelijk profiel moeten hebben. We zullen de huidige functies van Commercieel Directeur en Algemeen Directeur combineren en zoeken naar een persoon die managementkwaliteiten, commerciële ervaring én affiniteit met voetbal verenigt.” Het besluit is tot stand gekomen na langdurig overleg. “We zijn met de volledige Raad van Commissarissen tot deze beslissing gekomen. Marcel van den Bunder reageerde uiteraard zeer teleurgesteld, maar we kiezen voor structuur en een oplossing voor de lange termijn.“ De Raad van Commissarissen heeft Jan Reker gevraagd om door te gaan na het aflopen van zijn contract, maar de Algemeen Directeur heeft daar afwijzend op gereageerd. “Mijn persoonlijke redenen om niet door te gaan wegen zwaarder”, aldus Reker. “Het is belangrijk om dit de organisatie in een vroeg stadium te laten weten. Ik blijf doorwerken tot het einde van het huidige seizoen. Uiteraard worden alle belangrijke beslissingen voor de club altijd genomen in overleg met de Raad van Commissarissen, dat blijft zo en dus verandert er nog niet veel.“

PSV gaat voor de toekomst op zoek naar een andere invulling van de directie, dat laat President Commissaris Frits Schuitema weten.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij