Lid worden? Inloggen!

'Laura gaat aan de Jeugdzorg ten onder'

opanerd - dinsdag 22 december 2009 - 08:17


0

Vanmorgen is Laura Dekker, de jonge zeilster die meer wil dan sommigen goed voor haar vinden, op Schiphol aangekomen. Vandaag komt ze voor de rechter. Die moet bepalen of de wens van Jeugdzorg wordt vervuld, namelijk haar uit huis te plaatsen.

Vanmorgen staat in de Volkskrant een ingezonden brief van de grootouders van Laura.
"We zijn bang dat als de Raad voor de Kinderbescherming zo door blijft gaan, Laura straks helemaal kapot wordt gemaakt".
"Een voorbeeld: 'Meer ervaring opdoen in solozeilen', was een van de eisen die aan Laura werden gesteld. De logische vraag is dan: hoeveel meer? Hierop was het letterlijk antwoord van de toeziend voogd aan Laura en haar vader: 'Dat is jullie probleem, daar lig ik niet wakker van.'".
"Er wordt al openlijk gesproken over uithuisplaatsing - lees de gevangenis waarin al ruim tweehonderd kinderen zitten."

De brief is emotioneel, de grootouders zijn natuurlijk bevooroordeeld en men zegt dat de waarheid altijd in het midden ligt. Maar zelfs dat midden is toch een plek die je niemand toewenst, zeker niet een ondernemend meisje met meer initiatief dan goed wordt gevonden voor haar.

"Ze mocht niet naar zee om haar bestwil, maar nu gaat ze aan Bureau Jeugdzorg ten onder.", zo besluiten de grootouders hun brief.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij