Lid worden? Inloggen!

'Verkoudheid beschermt tegen H1N1'

opanerd - dinsdag 17 november 2009 - 16:38


0

Een flinke verkoudheid kan de kans op een infectie met het Mexicaanse griep virus aanzienlijk beperken. Dat zou blijken uit onderzoek dat de afgelopen maanden op verschillende plaatsen in de wereld is verricht.

Verkoudheid wordt veroorzaakt door een zogenaamd Rhinovirus. Door een infectie met een Rhinovirus wordt het immuunsysteem geprikkeld waardoor een ander virus, zoals H1N1, het minder gemakkelijk heeft om een besmet persoon ziek te maken.

Meestal slaan verkoudheidsvirussen toe op een ander moment dan griepvirussen. Daardoor is dit mogelijke verband nog niet eerder zo duidelijk opgemerkt. Maar in een aantal landen, zoals Frankrijk, Zweden en Australie zijn meerdere fluctuaties geweest in de intensiteit van de Mexicaanse griep. Onderzoekers hebben in die landen een omgekeerd verband gevonden tussen het optreden van verkoudheid en de Mexicaanse griep.

Het zijn allemaal nog voorlopige conclusies maar dit onderzoek zou kunnen leiden tot nieuwe manieren om de Mexicaanse en toekomstige griepgolven te bestrijden

Bron: New Scientist

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij