Lid worden? Inloggen!

Deze website maakte gebruik van cookies. We gebruiken enkel functionele cookies die er zijn er om de gebruiksvriendelijkheid van de website voor onze gebruikers te verbeteren. Wij maken GEEN gebruik van trackingcodes, of andere advertenties / marketing gerichte cookies. (Meer informatie). Klik op OK om akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

OK

Smaak van bier anders door broeikaseffect

marnix999 - maandag 14 september 2009 - 11:46


0

En dan nu tijd voor belangrijk nieuws. Volgens Tsjechische wetenschappers kan de smaak en kwaliteit van bier veranderen als gevolg van klimaatsverandering. De wetenschappers stuitte op een verband tussen alfazuur in hop en de gemiddelde temperaturen in de afgelopen decennia.

Hop is een essentieel bestanddeel van bier en met name pils. Het alfazuur in de plant zorgt voor de traditionele bittere smaak van de drank.

De onderzoekers voorspellen een afname van het gehalte alfazuur in de plant van maximaal 32 procent op basis van klimaatmodellen. Dit zal de smaak beinvloeden.

Volgens wetenschappers van de Europese Commissie zal klimaatsverandering niet alleen de kwaliteit van hop uit Tsjechië beïnvloeden. “Gebieden waar kwaliteitshop wordt verbouwd in Duitsland en Slowakije stevenen af op hetzelfde probleem”, zo waarschuwt onderzoeker Francesco Tubiello in het Britse tijdschrift New Scientist.