OK

PSV voor vierde keer op rij kampioen

RobzQ - maandag 21 april 2008 - 10:40

0

PSV heeft zijn missie in Arnhem volbracht door Vitesse met 0-1 te verslaan. Danko Lazovic tekende vroeg in de tweede helft voor het winnende doelpunt. Hierdoor blijft PSV drie punten voor op nummer twee Ajax; en speelt het team volgend seizoen wederom in de Champions League.

PSV begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat minimaal één punt voldoende is om de eerste plaats van de ranglijst te verzilveren. In het Gelredome zocht PSV gesteund door een vol vak met supporters uit Eindhoven de opening, maar het eerste half uur bleef het in balans. Het duel zou zeker geen formaliteit worden, maar bij een doelpunt zou het team van Sef Vergoossen er zéér goed op staan. PSV had wel initiatief en dreiging na voren, maar de thuisploeg stond degelijk georganiseerd. De grootste kans tot dan toe was voor Dirk Marcellis, die de bal kopte uit een vrije trap van Jefferson Farfán. Die kreeg kort voor rust ook zelf nog een schietkans. Vlak daarna zette Ibrahim Afellay een aanval op, maar kon zijn schot en worden gekeerd. Met 0-0 op het scorebord gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Doelpunt Danko Lazovic

Bij PSV stond vanaf de aftrap van de tweede helft Danko Lazovic in het veld voor Danny Koevermans. Uit de eerste aanval bracht de Serviër met zijn elfde competitiedoelpunt het gevoel van bevrijding voor PSV. Afellay gaf prachtig diep op Farfán, die legde klaar en Lazovic schoot binnen, 0-1. Daarmee vloeide het zelfvertrouwen weer in de benen van de PSV’ers. Ook werd het een wat meer open wedstrijd, met zeker ook twee goede kansen voor Vitesse. PSV bleef echter geconcentreerd. Een kwartier voor tijd kwam Slobodan Rajkovic erin voor Mike Zonneveld. Kort daarna brak Lazovic door en kreeg Sansoni van Vitesse zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Balázs Dzsudzsák had tien minuten voor tijd de definitieve beslissing op zijn schoen, maar hij schoot niet zuiver genoeg. Met het verstrijken van de tijd kwam PSV steeds dichterbij. Otman Bakkal kwam er nog in voor Afellay; maar het was gedaan. PSV is kampioen!

Bron : PSV.nl