OK

PSV verslaat Tottenham Hotspur

RobzQ - vrijdag 7 maart 2008 - 10:32

0

PSV heeft zich een prima uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de kwartfinales in de UEFA Cup. Op White Hart Lane boekte het team een zege op Tottenham Hotspur (0-1). Jefferson Farfán speelde een prima wedstrijd en tekende voor het winnende doelpunt.

PSV begon met Koevermans, Culina en Méndez in de basis, waarbij Afellay de ruimte op links moest bestrijken en Farfán aan de andere kant speelde. Bij Tottenham viel het op dat bijna elke aanval over de rechterkant werd opgebouwd, waarbij Jenas en Lennon op het middenveld veelvuldig werden gezocht. Voorin wachtte het koppel Keane-Berbatov op de bal, die in hoog tempo rond ging op het veld dat vorig seizoen als beste van Engeland werd bestempeld. Farfán was de eerste die een kansje kreeg, Tottenham kwam aan de overzijde niet door het blok van PSV heen. Na ruim een half uur spelen kreeg PSV precies waarvoor het gekomen was. Gilberto ging de mist in en Farfán kon de bal onderscheppen; doelman Robinson was kansloos: 0-1 voor PSV. White Hart Lane werd er op het fanatieke PSV-vak na stil van. Het tempo ging direct omhoog en Tottenham werd gevaarlijker, maar Gomes stond op de juiste plek. Vlak voor rust verrichtte hij zelfs een fantastische redding op een nog mooiere actie van Keane. Ook schoot Farfán nog een vrije trap maar net naast.
Alle hoge ballen waren voor de doelman, Heurelho da Silva Gomes. Alle hoge ballen waren voor de doelman, Heurelho da Silva Gomes.

Spannende slotfase

Na rust kwam Tottenham in het veld met O’Hara voor Gilberto en was het opnieuw een hoog tempo van spelen. Het bleef een snelle, open wedstrijd waarin PSV veel combineerde en onder meer Afellay een schietkans kreeg, op aangeven van Farfán. Ook Tottenham bleef zoeken naar de aanval, maar het duel was bijna volledig in balans. De thuisploeg haalde de geblesseerde Jenas eraf en bracht Huddlestone in het veld. PSV bracht met nog een klein kwartier te spelen Lazovic in het veld voor Koevermans. Iets daarvoor kreeg Farfán een mooie kans, maar zijn schot werd net gekeerd door Robinson. Bij vlagen speelde PSV aanvallend erg sterk en Lazovic was koud in het veld zelfs dichtbij. In de slotfase werd uitblinker Farfán vervangen voor Dzudzsák, om de wedstrijd over de streep te trekken. Tottenham kreeg nog een grote kans uit een schot van O’Hara, maar elke seconde van de klok was er één in het voordeel van PSV. Het was spannend in de slotfase en er kwamen vier minuten bij, maar het bleef 0-1. Daarmee heeft PSV volgende week in Eindhoven een goede uitgangspositie om de kwartfinales te bereiken.

Bron : PSV.nl