Lid worden? Inloggen!

Politie Haaglanden start YouTube kanaal

RobzQ - vrijdag 8 februari 2008 - 23:23


0

Vanaf vandaag beschikt Politie Haaglanden over haar eigen YouTube kanaal. Door dit nieuwe middel in te zetten wil de politie doelgroepen bereiken die via de traditionele media lastig te bereiken zijn.

Het kanaal van Politie Haaglanden is http://www.youtube.com/haaglandenpolitietv. YouTube is immens populair onder de bevolking en wordt door duizenden Nederlanders per dag bekeken. Het leent zich voor publieksvoorlichting en niet onbelangrijk, ook voor het aanzwengelen van discussies. Politie Haaglanden wil op deze manier niet alleen informeren, maar ook informatie inwinnen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van getuigenoproepen.

Publieksvoorlichting en opsporingsfilmpjes

Een film is een ideale manier om snel veel mensen te informeren. Het korps probeert via beelden op een korte en duidelijke manier inzicht te geven in het dagelijkse politiewerk. Inmiddels staan er op Youtube een aantal korte films waaronder een aantal opsporingsfilmpjes. In de toekomst zullen meerdere filmpjes over de politie op het YouTube kanaal geplaatst worden, bijvoorbeeld na grootscheepse politieacties of vanuit de actualiteit.

Toekomst Youtube

Het korps wil het kanaal in de toekomst gebruiken om ook resulaten van onderzoeken en publieksvoorlichting in algemene zin met het publiek te delen.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij