Lid worden? Inloggen!

Ouderen moeten langer werken

RobzQ - donderdag 7 februari 2008 - 18:53


0

De huidige krapte op de arbeidsmarkt is voor werkgevers een belangrijke drijfveer om ouderen aan te nemen. Dat blijkt uit een rapport. Minister Donner (SZW) heeft het rapport 'Werkt grijs door?' aangeboden aan de Tweede Kamer. Een andere reden voor werkgevers om ouderen aan te nemen, is de aandacht in de media voor oudere werknemers. Ook het kabinetsbeleid om mensen te stimuleren langer door te werken, speelt een rol.

Uit het rapport blijkt verder dat werknemers er steeds meer rekening mee houden dat zij langer zullen doorwerken.

Beeldvorming

Ondanks de positieve ontwikkeling is volgens Donner extra aandacht nodig voor de beeldvorming over oudere werknemers. Er is sprake van vooroordelen bij werkgevers, bemiddelaars en 45-plussers zelf.

Om de verzorgingsstaat betaalbaar te houden en economische groei te realiseren is het van belang dat iedereen mee doet, dus ook de ouderen, schrijft Donner. Het kabinet vindt het daarom belangrijk ouderen te stimuleren om te (blijven) werken.

45+

Staatssecretaris Aboutaleb (SZW) heeft het Actieteam 45+ ingesteld om werkgevers en gemeenten te helpen bij het bemiddelen van 45-plussers naar werk. Deze neemt de taak over van de Regiegroep GrijsWerkt, die op 6 februari 2008 stopt.

Verder neemt het kabinet maatregelen om de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers verder te verbeteren in het project met de inspirerende naam: 'Iedereen doet mee'.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij