Lid worden? Inloggen!

Spectaculaire kaasroof

RobzQ - zondag 6 januari 2008 - 17:08


0

Rechercheurs en geuniformeerde agenten van Zeewolde hebben donderdagavond drie verdachten op heterdaad betrapt toen zij bezig waren met het stelen van honderden kazen uit een groothandel in Zeewolde. Bij de arrestatie probeerde de chauffeur van de vrachtwagen te ontkomen en ramde hij een politieauto.

De agent in de geramde dienstwagen bleef ongedeerd maar de auto raakte zwaar beschadigd. De chauffeur werd evenals zijn twee mededaders op heterdaad ingerekend. De verdachten zijn een 25-jarige medewerker van de groothandel, zijn 26-jarige vriendin en de 36-jarige chauffeur van de vrachtwagen waarin de kazen werden vervoerd. Vrijdagochtend werd een vierde verdachte in Zeewolde aangehouden in deze zaak. De gestolen lading heeft een gezamenlijke waarde van ruim 145.000 euro. De recherche van Zeewolde heeft de omvangrijke diefstal in onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit

Al eerder verdwenen onder mysterieuze omstandigheden drie grote partijen kaas uit de groothandel aan de Ambachtsweg in Zeewolde. Een fikse schadepost van meer dan 300.000 euro’s voor het bedrijf dat enkele weken geleden aangifte deed. Na uitgebreid rechercheonderzoek kregen rechercheurs en agenten donderdagavond rond 22:00 uur zicht op de drie verdachten en werd besloten om ze op heterdaad te betrappen. Op het moment dat de dieven de honderden kazen aan het inladen waren in een gereedstaande vrachtwagen posteerden de agenten zich op diverse strategische plaatsen. Op het moment dat het drietal aanstalten maakte om te vertrekken ging de politie Flevoland tot actie over. De chauffeur van de vrachtauto gaf vol gas en ramde een politieauto waarin op dat moment een agent zat. Hij raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij.

Toen de vrachtwagen niet verder kon rijden werd de man overmeesterd en in de boeien geslagen. De andere twee verdachten werden moeiteloos op heterdaad gearresteerd.

Vrijdagochtend werd in alle vroegte een vierde verdachte in Zeewolde aangehouden. Drie van de arrestanten zijn Zeewoldenaren, de chauffeur is afkomstig uit Rotterdam.

De politie nam behalve cashgeld ook enkele mobiele telefoons en de vrachtauto in beslag. Alle verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij