OK

Zege Jong Oranje, blessure Aissati

RobzQ - maandag 11 juni 2007 - 10:24

0

Jong Oranje is het EK onder 21 begonnen met een 1-0 overwinning op Jong Israël. Het winnende doelpunt werd al na tien minuten spelen gescoord door Hedwiges Maduro. PSV-middenvelder Ismail Aissati viel uit met een blessure aan zijn knie.

Titelverdediger Nederland domineerde in het Abe Lenstra Stadion, maar het bleef dus bij 1-0. Na tien minuten spelen liet Royston Drenthe een vrije trap vanaf de rechterflank bij de tweede paal indraaien. Hedwiges Maduro was ter plaatse om de bal over de lijn te duwen. Het snelle doelpunt leek de opmaat voor meer goals, want Nederland toonde zich in de beginfase veel sterker. Ryan Babel en de verrassend in de basis gestarte Maceo Rigters - en niet PSV’er Roy Beerens - waren beweeglijk en bezorgden de Israëlische verdedigers angstige eerste minuten. Oranje zette echter niet door.

Ismail Aissati

PSV-speler Ismail Assati viel vlak voor rust uit met een knieblessure, waarvan de diagnose nog niet bekend gemaakt is. Zijn vervanger was een teamgenoot van PSV, middenvelder Otman Bakkal. Roy Beerens bleef de hele wedstrijd op de bank zitten. In de poule bij Nederland en Israël zitten ook Jong België en Jong Portugal, met Manuel da Costa in de gelederen.

Bron : PSV.NL