Lid worden? Inloggen!

Aangifte tegen 'martelbron' marechaussee

RobzQ - maandag 12 februari 2007 - 15:37


0

VDD Minister Henk Kamp van Defensie heeft maandag aangifte gedaan bij de rijksrecherche tegen oud-bevelhebber van de marechaussee Cees Neisingh. Neisingh 'lekte' vlak voor de verkiezingen een verhaal over 'martelingen' door Nederlandse militairen in Irak. Kamp is ook kwaad op de Volkskrant. De Volkskrant publiceerde het verhaal vlak voor de verkiezingen van vorig jaar. Dit terwijl al lang duidelijk was dat er geen sprake was van een doofpot.

De zaak over 'vermeende martelingen' door Nederlandse militairen in Irak, zou volgens de Volkskrant in de doofpot zijn gestopt. Maar later bleek dat de zaak al was onderzocht door het Openbaar Ministerie, en dat de aantijgingen ongegrond bleken te zijn.

Wegens het opzettelijk schenden van het ambtsgeheim, laat VVD-minister Henk Kamp van Defensie oud-bevelhebber van de marechaussee Cees Neisingh vervolgen.

Of Defensie PvdA'er Ton Heerts ook laat vervolgen, is nog niet bekend. Heerts speelde een cruciale rol bij de totstandkoming van het gewraakte Volkskrantartikel, zo ontdekte Elsevier.

Elsevier onthulde dat het prominente PvdA-kamerlid Ton Heerts (40) vlak voor de verkiezingen van 22 november de Volkskrant heeft geadviseerd bij de geruchtmakende publicatie over vermeende 'martelingen' door Nederlandse militairen in Irak.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij