Lid worden? Inloggen!

Generaal Berlijn woedend op linkse partijen

RobzQ - maandag 20 november 2006 - 10:17


0

Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn vindt de snelle reactie van de linkse partijen in de Tweede Kamer op een krantenbericht over mogelijke 'martelingen' in Irak 'Diep triest'. De oppositie heeft volgens de generaal de reputatie van het Nederlandse leger in binnen- en buitenland te grabbel gegooid.

'Als er iets fout gaat, schromen wij nooit om maatregelen te nemen. Maar als zelfs het openbaar ministerie concludeert dat er niets strafbaars gaande was, hoe kunnen mensen dan woorden als marteling en doofpot in de mond nemen? Ik had gedacht dat we meer krediet hadden,' zegt de generaal in De Telegraaf.

De Volkskrant berichtte vrijdag over 'martelingen' door Nederlanders in Irak. In een reactie op deze berichten riepen de linkse partijen om een parlementaire enquête en een spoeddebat over de 'doofpot'.

Inmiddels is de PvdA de toon aan het matigen. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil het debat over de vermeende misdragingen van Nederlandse militairen tegenover gevangenen in Irak pas na de verkiezingen voeren.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij