Lid worden? Inloggen!

Aanhoudingen na gooien met Croftybom

RobzQ - donderdag 2 november 2006 - 15:16


0

Twee Enschedeers van 20 en 21 jaar zijn woensdagmiddag 1 november aangehouden nadat uit een eerste onderzoek was gebleken dat zij vermoedelijk verantwoordelijk waren geweest voor het laten ontploffen van een zogenaamde Croftybom.

Die middag werd om ongeveer 15.10 uur gemeld dat achter een woning aan de Willem de Clercqstraat in Enschede iets was ontploft. Politiemensen constateerden dat het hierbij ging om een Croftybom. De brandweer kwam ter plaatse om de resten op te ruimen. De bewoner verklaarde dat de bom terecht was gekomen op een afdak van golfplaten waaronder opdat moment juist een aantal bouwvakkers zaten die koffie aan het drinken waren. De bom ontplofte op het afdak en een gat werd in de golfplaten geslagen. Niemand van de bouwvakkers raakte wonder boven wonder gewond.

Uit een direct ingesteld onderzoek werd snel duidelijke dat de bom gegooid moest zijn vanuit een achter de woning gelegen tuin van een woning aan de Weverstraat.

In deze woning waren twee personen aanwezig, Enschedeers van 20 en 21 jaar, zij bekenden al snel verantwoordelijk te zijn geweest voor het fabriceren van de Croftybom en het gooien ermee. Hierop zijn de twee aangehouden en overgebracht naar het bureau. In de loop van de avond zijn beiden in verzekering gesteld en zij zullen bij justitie worden voorgeleid.

In de eerste verhoren verklaarden ze dat het puur was gegaan om het fabriceren van en niet om het aanrichtten van schade laat staan het aanbrengen van lichamelijk letsel. Beiden geven aan de gevaarzetting van het geheel niet te hebben onderkend.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij