Lid worden? Inloggen!

Landelijke aftrap 'Scoren voor Gezondheid'

RobzQ - donderdag 12 oktober 2006 - 17:31


0

Op De Herdgang in Eindhoven is deze week de landelijke aftrap verricht van het project 'Scoren voor Gezondheid'. PSV-aanvoerder Phillip Cocu en minister Hoogervorst gaven de aanzet voor deze campagne voor schoolkinderen.

De komende twee jaar kunnen 900 leerlingen van acht tot twaalf jaar uit het basisonderwijs een officieel contract sluiten met een voetballer uit de Eredivisie. Het is de bedoeling dat ze gedurende 20 weken meedoen aan een voetbalclinic en een project om meer te bewegen en gezond te eten. Op het jeugdcomplex van De Herdgang was het Phillip Cocu die de kinderen na afloop van de eerste clinic van het project ‘Scoren voor Gezondheid’ aanzette tot een gezonde leefstijl. Elke leerlingen ondertekende samen met de PSV’er een contract.

Het was minister Hoogervorst (Volksgezondheid) die het project Scoren voor Gezondheid lanceerde. In totaal negen eredivisieclubs selecteren klassen uit basisscholen die door de plaatselijke GGD zijn aangewezen. Het is de bedoeling dat de kinderen voorafgaand en na afloop getest worden op hun conditie en gezondheid. Na afloop van de twintig weken krijgen zij een diploma uitgereikt. Het is de bedoeling dat de deelnemende klassen ook andere kinderen stimuleren om meer te gaan bewegen.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij