Lid worden? Inloggen!

Autovrije zondag

Storm - zondag 17 september 2006 - 15:56


0

Op zondag 17 september 2006 wordt de landelijke autovrije zondag georganiseerd. Tal van gemeenten sluiten op die dag straten en gebieden af voor autoverkeer. Zo merkt je pas écht hoe prettig het is in een stad zonder auto's en mét schone lucht.

De autovrije zondag start dit jaar in Leiden.

Milieudefensie en het Astma Fonds hebben Leiden uitgekozen om 17 september de aftrap van de landelijke autovrije zondag te verrichten. Leiden pakt dit jaar de autovrije zondag groots aan.

De binnenstad wordt van 12.30 tot 17.30 uur grotendeels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, brom- en snorfietsen. In het afgesloten gebied vinden diverse sportactiviteiten, workshops en muziekoptredens plaats.

Ieder jaar in september wordt in een aantal Europese steden een autovrije dag gehouden. Een unieke kans om te ervaren hoe fijn een straat zonder auto’s is.

In Arnhem doen dit jaar veertien wijken mee aan de Autovrije Dag door staten of gebieden af te sluiten voor verkeer en buurtactiviteiten te organiseren.
Ook in Eindhoven worden vele straten afgesloten en zijn door de hele stad barbecues, kinderspelen en andere activiteiten georganiseerd. Andere deelnemers zijn steden als Utrecht, Deventer, Nijmegen en Tiel

De autovrije zondag wordt georganiseerd door het comité Autovrije Zondag, bestaande uit het Astma Fonds, Milieudefensie, Platform Gehandicapten Leiden, de Fietsersbond en plaatselijke politici, met hulp van de gemeente Leiden.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij