Lid worden? Inloggen!

Twee doden na blikseminslag

Acid - vrijdag 25 augustus 2006 - 22:22


0

Vrijdagmiddag zijn twee inwoners van het Gelderse dorp Vorden om het leven gekomen door een blikseminslag.

De twee slachtoffers stonden onder een boom, waar rond 15.00 uur de bliksem insloeg. Zij zijn lid van het plaatselijke muziekkorps Sursum Corda en waren aanwezig op de begrafenis van een erelid van het korps.

Reanimatie
Een van de slachtoffers was op slag dood. De ander overleed enige tijd later, nadat eerst nog was geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. De drie gewonden stonden na de inslag ook niet meer op en zijn na reanimatie naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel.

Locoburgemeester André Baars (CDA) zei dat het weer plotseling omsloeg tijdens de begrafenis. 'De bliksem sloeg in en iedereen viel om. Vijf van hen stonden niet meer op.' De begrafenisbezoekers probeerden de slachtoffers direct te reanimeren totdat er een ambulance aanwezig was.

Opvang
Na het ongeval is een lokaal café ingericht als opvang voor alle getuigen en nabestaanden. Ook de predikant die de begrafenis leidde is daar aanwezig. Ook zal later op de avond een informatiebijeenkomst worden georganiseerd voor alle inwoners van Vorden.


Bron: nrc.nl

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij