Lid worden? Inloggen!

VS als de EU ongerust over Midden-Oosten

RobzQ - zondag 2 juli 2006 - 20:47


0

Zowel de VS als de EU spraken zaterdag hun ongerustheid uit over het opgelaaide geweld in het Midden-Oosten. De IsraŽlische premier Ehud Olmert heeft zondag zijn troepen in de Gazastrook een carte blanche gegeven voor de invasie van de Palestijnse gebieden.

De IsraŽlische premier gaf zijn troepen de opdracht de acties in de Gazastrook "te intensiveren" en zei dat de militairen alles moeten doen om de ontvoerde militair Gilad Shalit terug te halen.

"En wanneer ik zeg alles, dan bedoel ik echt alles", beklemtoonde de premier.

Shalit werd onlangs door radicale Palestijnse groeperingen ontvoerd na een aanval op een IsraŽlisch legerpost vlak bij de Gazastrook. IsraŽl lanceerde na de ontvoering een grootscheepse militaire operatie in de Gazastrook om Shalit te vinden.

De militaire tak van Hamas dreigt IsraŽlische doelen aan te vallen als IsraŽl doorgaat met zijn acties in de Gazastrook.

Het IsraŽlische leger is er door mensenrechtenorganisaties als Amnesty International van beschuldigd oorlogsmisdaden te begaan tijdens de aanvallen op de Gazastrook. Met name de opzettelijke vernieling van eigendommen zoals bruggen, een elektriciteitscentrale, overheidsgebouwen of een postkantoor oogsten veel kritiek.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij