Lid worden? Inloggen!

Agentes klagen over nieuwe blouse

Acid - maandag 22 mei 2006 - 14:58


0

De Nederlandse Politiebond meldt dat er tientallen klachten van vrouwelijke agenten zijn binnengekomen over de, volgens hen, te doorschijnende blouses behorende bij de nieuwe politieuniformen. “Zelfs met een witte beha is de blouse doorschijnend. De agentes voelen zich bekeken en onprettig”, aldus Hans van Duijn, de voorzitter van de Politiebond.

Het aantal klachten zal naar alle waarschijnlijkheid nog toenemen aangezien nog niet alle agentes het nieuwe uniform al hebben. Bij de draagproeven van de nieuwe kledij kon de mate waarin de stof doorschijnend zou zijn niet worden vastgesteld, aldus de voorzitter. "Waarschijnlijk zijn er toen met de oude stof blouses in het nieuwe model gemaakt en kon dus niet worden vastgesteld dat de stof doorschijnend is."

De oplossing van het probleem zou een bijpassend wit hemd kunnen zijn, die door de werkgever bij het uniform zou moeten worden geleverd, bepleitte van Duijn. "Maar als ik een dame was zou ik niet wachten tot mijn baas dit had geregeld."

Volgens de woordvoerder van het Nederlands Politie Instituut en de Raad van Hoofdcommissarissen, Cees den Bakker, zijn de huidige blouses toch echt van dezelfde stof gemaakt als de oude blouses. "De nieuwe blouses hebben een andere snit en hebben emblemen op de mouwen, maar de stof is exact hetzelfde. Daar kunnen de klachten dus niet over gaan." Volgens Den Bakker is er wel een nieuwe stof in ontwikkeling, deze is echter nog niet goed bevonden.

Of het publiek ook last heeft van de agentes in “doorschijnblouses” is niet bekend, dit redactielid gaat hier in ieder geval sterker op letten.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij