Lid worden? Inloggen!

1 April blijft dag van grappen en grollen

jolansky - vrijdag 1 april 2005 - 17:14


0

Een zebraveulen met blokjes in plaats van strepen in het Noorderdierenpark in Emmen, gratis hondenbrokken op het Centraal Station in Amsterdam en een robot die de lessen van de leraar overneemt. Op 1 april is ineens alles mogelijk. En er zijn altijd mensen die erin trappen.

Vooral dierenliefhebbers blijken op 1 april gewillige slachtoffers. Vorig jaar nog lieten tientallen hondenbezitters hun dier keuren voor een heuse ruimtereis. Dit jaar riep de gemeente Maastricht hondenbezitters op zich met hun viervoeters te melden voor het afnemen van DNA. Met de verzamelde informatie zouden controleurs na kunnen gaan welke honden op straat poepen.

Schoon
Volgens een woordvoerder wil de gemeente de burgers in het kader van de campagne 'Sjiek en Sjoen' wijzen op de eigen verantwoordelijkheid voor wat betreft het schoonhouden van de stad. Vrijdagochtend had nog niemand zich met zijn hond gemeld.

Noorderdierenpark
Bezoekers van het Noorderdierenpark in Emmen werden bij de ingang van het park naar een stal gestuurd waar de jongen geblokte zebra met zijn moeder zou verblijven. In de verder lege ruimte was een foto van het dier te zien met de mededeling dat zijn Afrikaanse naam 'Vitumbiko' 1 april betekent.

Dieren
De site Dierennieuws.nl staat bijna vol met 1-april-grappen. Zo zouden op een landschap in Noord-Holland olifanten komen te grazen en ontwikkelde een dierenarts voer voor konijnen dat poepen overbodig maakt. Ook zouden hondenbezitters gratis voer kunnen afhalen bij Centraal Station. "Allemaal voor wat extra publiciteit," aldus een woordvoerder.

Ook NU.nl had in samenwerking met Kennislink een 1 aprilgrap in petto. Door met z'n allen mobieltjes tussen 12.00 en 12.30 uur naar het Oosten te wijzen zou Kennislink een signaal kunnen ontvangen van de Europese ruimtesonde Huygens. Op Kennislink is te luisteren naar dat signaal.

D66
De weblog Geenstijl deed een oproep op haar site om "met z'n allen lid te worden van D66, zaterdag naar het ledencongres te gaan en tegen het paasakkoord te stemmen." Volgens Geenstijl waren er al zes bussen volgepland en zouden deze zaterdag gaan rijden naar het congres. Een aantal kranten, waaronder de Volkskrant, trapten erin en schreven een artikel. Maar het bleek een 1 aprilgrap van de weblog.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij