Lid worden? Inloggen!

Politie Flevoland neemt mensen van Defensie

RobzQ - maandag 2 februari 2004 - 18:23


0

Het politiekorps Flevoland wil dit voorjaar ongeveer 40 aspiranten aannemen, die afkomstig zijn van Defensie. Dit hebben minister Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en het politiekorps maandag bekend gemaakt tijdens een werkbezoek van de minister aan het korps.

Aspiranten tellen tijdens hun politie-opleiding voor ongeveer 40 procent mee in de sterkte van een korps, omdat zij deels naar school gaan en deels daadwerkelijk inzetbaar zijn in het korps. Door het aanstellen van de extra aspiranten die van Defensie komen, kan het korps Flevoland het capaciteitsprobleem bestrijden dat zich in de eerstkomende jaren voordoet. Vanaf 2008 geeft de aanstelling van defensiepersoneel de mogelijkheid de vervangingsvraag op te vangen en daarmee de sterkte van het korps op peil te houden. 
 
Het ministerie van Defensie betaalt voor elke defensiemedewerker die overstapt naar de politie de meerkosten voor opleiding en materieel. 
 
De komende jaren zullen bij Defensie zon 12.000 banen verdwijnen, terwijl de politie de komende jaren juist moet groeien (4000 extra politiebanen in 2010). De opleidings- en selectie-eisen die aan de defensiemedewerkers worden gesteld, zijn niet anders dan aan andere politie-aspiranten. Wel kunnen de defensiemensen in de politie-opleiding vrijstellingen krijgen voor onderdelen die zij al beheersen. 
 
Minister Remkes overlegt ook met de andere politiekorpsen over het aannemen van defensiepersoneel als politie-aspiranten. In totaal kunnen er dit voorjaar 250 mensen van Defensie naar de politie over gaan. Daarna wordt gekeken of verdergaande afspraken tussen Defensie en de politiekorpsen mogelijk zijn.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij