Lid worden? Inloggen!

CDA: lijst verboden huisdieren noodzakelijk

RobzQ - donderdag 22 januari 2004 - 21:52


0

Niet iedereen kan zomaar elk dier als huisdier houden. Sterker nog, de meeste dieren zijn ongeschikt als huisdier. ’Daarom moet er een heldere en overzichtelijke lijst komen die aangeeft welke dieren zonder voorwaarden gehouden kunnen worden’. Dit zegt CDA woordvoerder Henk Jan Ormel in reactie op de mededeling van de Minister van Landbouw dat hij niet van plan is om met een dergelijke lijst te gaan werken.

De door de Raad voor de Dierenaangelegenheden opgestelde lijst is veel te uitgebreid, onlogisch en niet te controleren. Deze lijst is onbruikbaar. Ormel:’Maar dat betekent niet dat een lijst geen nut heeft. Dierenwelzijn moet voorop staan. Maar ook volksgezondheid speelt een rol. Het houden van een civetkat die SARS kan overdragen, of een wasbeer die een levensgevaarlijke parasiet overbrengt mogen volgens deze lijst gehouden worden. Dat kan niet’. 
 
Speciale dieren mogen alleen onder zeer strikte voorwaarden gehouden worden. ’De controle en handhaving van speciale huisdieren kan prima door partijen in de sector gedaan worden’, aldus Ormel

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij