Lid worden? Inloggen!

Michael Jackson zal onschuld pleiten

RobzQ - vrijdag 16 januari 2004 - 10:33


0

De van seksueel misbruikt verdachte Michael Jackson zal vrijdag zijn onschuld bepleiten, als hij voor een rechtbank moet verschijnen. Dat verklaarde zijn advocaat Mark Geragos.

In het Amerikaanse Santa Barbera gaat morgen de rechtszaak tegen Michael Jackson van start. De zanger wordt verdacht van het seksueel misbruiken van een minderjarige jongen. Als Jackson schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van maximaal 24 jaar boven het hoofd.

De Amerikaanse popster werd eind vorig jaar officieel beticht van kindermisbruik. De vermeende misdrijven werden begaan tussen 7 februari 2003 en 10 maart 2003 in Santa Barbara, aldus officiële documenten. De naam van het vermeende slachtoffer is niet vrijgegeven, maar zou ten tijde van de inbreuken 12 jaar oud zijn geweest. Jackson heeft toegegeven met de jongen in een ruimte te hebben geslapen, maar zou volgens zijn manager 'geen kind kwaad doen, op welke manier dan ook'.

Michael Jackson wordt ook beticht van twee gevallen van "toediening van een intoxicerende stof". Deze ingrepen moesten het begaan van het seksueel misbruik mogelijk maken. In totaal zijn er zeven betichtingen van kindermisbruik.

Huiszoeking

De zaak kwam in november aan het rollen toen politie een huiszoeking uit op zijn Neverland Ranch in California uitvoerde. Bij de huiszoeking op de Ranch waren meer dan 60 onderzoekers betrokken. Jackson gaf zich eind november zelf aan bij de politie nadat een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. Tijdens de eerste zitting van de rechtbank morgen moet blijken hoe nu precies de aanklacht tegen hem luidt. Dan mag de zanger ook zeggen of hij al dan niet schuldig is.

Enkele dagen voor de start van het proces benadrukte zijn familie nog een keer dat ze achter Michael blijft staan. "Mijn broer is 1.000% onschuldig", zei Jermaine Jackson. Jacksons familie en vrienden zijn van plan om vrijdag honderden fans met bussen naar Santa Barbara te brengen, waar Jackson voor de rechter moet verschijnen. Ze noemen het konvooi een "caravan of love".

Het is niet de eerste keer dat de ster beschuldigd wordt van kindermisbruik. Elf jaar geleden werd Jackson aangeklaagd door een 13-jarige jongen die beweerde dat de zanger seksuele avances zou hebben gemaakt. De telastlegging werd ingetrokken nadat Jackson voor zo'n 20 miljoen euro een schikking had getroffen.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij