Lid worden? Inloggen!

Minimum leeftijd bromfietsen omhoog naar 17

RobzQ - vrijdag 9 januari 2004 - 10:57


0

De minimum leeftijd waarop op een brom- of snorfiets gereden mag worden, gaat omhoog van 16 naar 17 jaar. Dit schrijft minister Peijs van Verkeer en Waterstaat vandaag, mede namens minister Donner van Justitie, in een brief aan de Tweede Kamer.

Verhoging van de minimum leeftijd voor brom- en snorfiets is een van de maatregelen uit ’De Rijbewijsrevolutie’. Dit plan heeft tot doel de verkeersveiligheid, met name die onder jonge bestuurders, te verhogen en de klantvriendelijkheid rondom het rijbewijs te verbeteren. 
 
De nadruk in’De Rijbewijsrevolutie’ ligt bij maatregelen gericht op jonge bestuurders, omdat in deze groep relatief de meeste slachtoffers vallen. Zo verwacht Verkeer en Waterstaat dat verhoging van de minimum leeftijd voor brom- en snorfiets naar 17 jaar in combinatie met kentekening tot een jaarlijkse vermindering van 28 doden en meer dan 1150 zwaar gewonden leidt. In totaal leidt ’De Rijbewijsrevolutie’ tot een jaarlijkse vermindering van 54 doden en meer dan 1500 ziekenhuisgewonden. Dit past in de kabinetsdoelstelling om het aantal verkeersdoden terug te brengen van ongeveer 1050 nu naar 900 in 2010. 
 
Het streven is om de maatregelen uit het plan binnen deze kabinetsperiode, dus uiterlijk in 2007, te realiseren.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij