Lid worden? Inloggen!

KNMI waarschuwt voor zware storm

RobzQ - zondag 21 december 2003 - 13:59


0

Het KNMI waarschuwt vandaag voor het slechte weer. Aan zee verwacht men storm en landinwaarts (zeer) zware windstoten. In het uiterste noordoosten van het land worden zeer zware windstoten (tot 110 km/u), overeenkomend met kracht 11, verwacht.

Maximumtemperatuur ongeveer 6 graden. Vannacht landinwaarts kans op gladheid. Minimumtemperatuur rond het vriespunt. Morgen overdag half tot zwaar bewolkt en winterse buien. Maximumtemperatuur rond 4 graden.
Noordwest, (vrij) krachtig, 5 tot 6, aan zee stormachtig, 8, tijdelijk storm, kracht 9. Vanavond en vannacht afnemend tot matig of vrij krachtig, 4 tot 5, aan zee tot hard of stormachtig, 7 of 8. Morgen overdag verder in kracht afnemend.
Image : http://www.knmi.nl/webcam/images/ispy.jpg
Webcam bij KNMI in de Bildt

Oosterscheldekering gesloten

De schuiven van de Oosterscheldekering zijn in verband met de storm gesloten. Dit liet het hoofd van de dienstkring Deltakust van Rijkswaterstaat weten. Door de storm en het opkomende water wordt er zondagmiddag een waterstand verwacht van ruim 3 meter boven NAP. In verband met deze stormvloed zijn de schuiven tot tegen de avond gesloten. Volgens de verantwoordelijke ambtenaar is het zeven jaar geleden dat er voor de laatste keer zo'n hoge waterstand werd gemeten. De schuiven van de stormvloedkering zijn sinds de opening in 1986 in totaal 24 keer gesloten geweest.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij